E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa tahvilleri ralli yaptı---

Avrupa tahvilleri ralli yaptı

Avrupa tahvilleri ralli yaptı
31 Ocak 2014 - 16:19 borsagundem.com

Avrupa tahvilleri, yavaşlayan enflasyon ile ralli yaptı

Avrupa ülke tahvilleri, yavaşlayan Euro Bölgesi enflasyonunun Avrupa Merkez Bankası'nın ekonomiyi canlandırmak için adımlar atacağı spekülasyonlarını arttırmasıyla ralli yaparak, Almanya'nın 30 yıllık tahvil faizlerini Ağustos'tan bu yana en düşük seviyeye geriletti.

İspanya'nın 5 yıllık, İtalya'nın 2 yıllık tahvil faizleri, Euro Bölgesi'ndeki yıllık enflasyonun Ocak'ta yüzde 0.7'ye gerilediğini gösteren verilerden sonra rekor düşük seviyelere indi. Verilerin Avrupa Merkez Bankası'nın gelecek haftaki politika toplantısında teşvik artırımı baskılarını arttırmasıyla, Almanya'nın 2 yıllık tahvil faizleri üç ayın en düşük seviyesini gördü.

"Avrupa Merkez Bankası enflasyonun düşük olabileceği ile ilgili bizi uyarmıştı ama eminim ki onlar dahi bu kadar düşmesini beklemiyorlardı," diyen Amsterdam merkezli ING Groep NV'nin yetkilisi Padhraic Garvey, "Bu AMB'nin bayağı güvercin gibi politikalarına devam etmesi için baskı uyguluyor," diye ekledi.

Almanya'da 30 yıllık tahvil faizleri 5 baz puan gerileyerek, Londra saatiyle 13:09'da 12 Ağustos'tan beri en düşük seviye olan yüzde 2.48'e indi. Temmuz 2044 vadeli yüzde 2.5'luk Almanya tahvili 0.99 yükselerek, 100.405'e çıktı.

Almanya'da 2 yıllık tahvil faizleri 3 baz puan kadar düşerek 7 Kasım'dan bu yana en zayıf seviyesine indi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)