E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupa, Sputnik V aşısı üretecek---

Avrupa, Sputnik V aşısı üretecek

Avrupa, Sputnik V aşısı üretecek
18 Mart 2021 - 16:30 borsagundem.com

Rus Devlet Fonu yöneticisi Kirill Dmitriev, Rus aşısı Sputnik V’i üretmek için 4 Avrupa ülkesinin, Rusya Devlet Başkanı Putin ile nihai anlaşmaya vardığını açıkladı.

Sputnik V aşısını üretmek için Almanya, Fransa, İspanya ve İtalya ile anlaşmanın sağlandığını Rus Devlet Fonu yöneticisi Kirill Dmitriev açıkladı.

İTALYA, İSVİÇRELİ İLAÇ FİRMASI ADIENNE İLE ÜRETİME BAŞLAYACAK

Almanya'da bu aşıyı Ruslarla birlikte hangi firmanın üreteceği açıklanmadı. İtalya ise İsviçreli ilaç firması Adienne ile Sputnik V'in üretimine başlayacağını duyurdu. Aynı şekilde Fransa ve İspanya'nın ortak üretimi yapacağı şirketler de henüz belli değil.

ABD'Yİ KIZDIRAN ANLAŞMA

Sputnik V, henüz AB ilaç onay kurumu EMA tarafından inceleniyor ve kullanım onayının da yakında verilmesi bekleniyor. Rusya ile yapılan bu anlaşma, başta ABD olmak üzere, Batı yanlılarını kızdırmış durumda.

Zaten doğal gaz ile Rusya'ya bir anlamda bağımlı olan Avrupa'nın, bir de aşı ile bağlanacağı ve ortak üretim söz konusu ile, Rusya'nın bunu Avrupa'dan istediklerini elde etmek için kullanacağından endişe ediliyor. Sosyal medyada ve yerel basınlarda yer alan analizlerde birçok kişi, “Rusya göz boyuyor. Yarın herhangi bir sorun yaşandığında aşıyı kullanıp uluslararası alanda Avrupa'dan istediğini alabilir” yorumunu yaptı.

Rus Sputnik V aşısı Türkiye’de üretilecek

 

Avrupa Birliği’nin aşı bulma çalışmaları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)