E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa piyasalarında durum ne?---

Avrupa piyasalarında durum ne?

Avrupa piyasalarında durum ne?
30 Ağustos 2013 - 14:12 borsagundem.com

Haftanın son işlem gününde Avrupa piyasalarında satışlar hakim...

Haftanın son işlem gününe Asya’dan gelen karışık seyir ile başlayan Avrupa piyasalarında gelen kötü veriler ile satışa dönüldü. Stoxx 600’de yüzde 0.5’lik geri çekilme ile 298.7 seviyesine gelinirken gösterge endekslerde gün içinde yaşanan satış ile haftalık bazda yüzde 2 değer kaybı yaşanırken aylık kazanç da silinmiş oldu. Endeks 24 Haziran’da gördüğü diplerden hala yüzde 8.3 yukarıda.
Suriye müdahale konusunda belirsizliğin artması ve taraflar arasında görüş ayrılıklarının gündeme gelmesi ile emtia cephesindeki kazanımlarda sınırlı miktarda geri verildi. Acil bir müdahale olmayacağının algılanması ile petrol fiyatlarında yaşanan gerileme ile enerji hisselerinde de düşüş hisseleri etkiledi. BP yüzde 1 düşerken Shell gelişmeler nedeniyle yüzde 3.9 düşüş yaşadı. Fransız Total ise yüzde 1.1 düştü.
Ülke cephesinden bakıldığında Londra FTSE yüzde 0.56 düşerken Paris CAC yüzde 0.74 düşüşle güne devam ediyor. Alman DAX ise yüzde 0.72 aşağı gelerek 8.135 puana geldi.
Gün içinde Almanya’dan gelen tüketici güveni beklentilerin altında kalırken, İtalya işsizlik rakamları beklentileri karşılayarak değişiklik göstermedi. Euro Bölgesi güveni ise 95.2 ile beklentileri aşarak 2 yılın zirvesine geldi. işsizlik rakamları yüzde 12.1 ile değişimlik göstermeyen bir başka veri oldu.
Altın jeopolitik gerilimin şimdilik azaltması ile 1.400 seviyesinin altına gerileyerek 1.395 dolara geriledi. ABD ham petrolü ise 107 dolara geriledi. Gerilimin en çok etkilediği Brent petrol 111 dolar seviyesinden 109 dolara geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)