E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupa Parlamentosu'ndan skandal Türkiye kararı---

Avrupa Parlamentosu'ndan skandal Türkiye kararı

Avrupa Parlamentosu'ndan skandal Türkiye kararı
15 Kasım 2018 - 10:06 borsagundem.com

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında pratikte donmuş olan katılım müzakerelerinin resmen askıya alınması çağrısında bulunacak

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye-AB ilişkilerinde dönüm noktası olabilecek bir karara imza atmaya hazırlanıyor. AP Türkiye raportörü Kati Piri tarafından kaleme alınan ve Strasbourg'da açıklanan taslak Türkiye raporunda, "Kopenhag kriterlerini yerine getirmekten çıktığı" gerekçesiyle, Ankara ile katılım müzakerelerinin resmen askıya alınması istendi.

Katılım müzakerelerinin askıya alınması için Avrupa Komisyonu'nun bu konuda tavsiyede bulunması ve bu tavsiyenin AB üyesi devletlerin liderleri tarafından (AB Konseyi) onaylanması gerekiyor.

AP, geçen yıl kabul ettiği Türkiye raporunda, son anayasa değişikliğinin mevcut haliyle yürürlüğe girmesi halinde Türkiye ile AB arasındaki katılım müzakerelerinin resmen askıya alınmasını isteyeceği uyarısında bulunmuştu.

AP, kısaca Venedik Komisyonu olarak bilinen "Avrupa Hukuk Yoluyla Demokrasi Komisyonu"nun anayasa değişikliği konusundaki görüş raporunu temel alarak, yürürlükteki başkanlık rejiminin "kuvvetler ayrılığı ilkesiyle bağdaşmadığını", bunun da "Kopenhag siyasi kriterlerine aykırı olduğunu" savunuyor.

AB ile Türkiye arasındaki gümrük birliğinin tarım, hizmetler ve kamu alımlarını kapsayacak şekilde modernize edilmesine kapının açık tutulması gerektiğinin belirtildiği belgede, vize muafiyetinin tüm kriterler karşılandığında mümkün olacağı vurgulandı

Kıbrıs sorunuyla ilgili paragrafın Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin talepleri doğrultusunda şekillendirilmesi dikkat çekerken Türkiye'den adadan asker çekmesi ve Maraş'ı Birleşmiş Milletler'e devretmesi isteniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Catih Faner15 Kasım 2018 12:31

    Misafir umarım bu yorumlarda da misafir olursun, Allah sana akıl fikir versin.  :D  :D  :D  

  • mali15 Kasım 2018 12:11

    Avrupa birliğine katılmak isteyen biziz, onlar değil. Adım adım varsa eksiklerimizi gidermeliyiz. Ve politik gayretle yol almalıyız. Bizi almayacaklar gibi. Ama  3.6 milyon Suriyeliyi alırlar belki!

  • misafir15 Kasım 2018 11:05

    Adamların yeni sevr'leri bitmiyor.Amerika, Almanya, Fransa Hangi sistemle yönetiliyor.Başkanlık kopenag kriterlerine aykırıymış.ozaman almanya ve fransanın avrupa birliğinden çıkması lazım.