E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa Merkez Bankası'ndan bu hafta faiz indirimi bekleniyor---

Avrupa Merkez Bankası'ndan bu hafta faiz indirimi bekleniyor

Avrupa Merkez Bankası'ndan bu hafta faiz indirimi bekleniyor
08 Eylül 2019 - 10:15 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası'nın bu haftaki toplantısında faiz indirimine gitmesi ve yeni bir parasal genişleme programı açıklaması bekleniyor

Ticaret savaşları nedeniyle ekonomik büyümedeki zayıflık, enflasyonun hedefe ulaşmaması gibi nedenlerle Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) 12 Eylül'deki toplantısında faiz indirimine gitmesi ve yeni bir parasal genişleme programı açıklaması bekleniyor.

Genel beklenti eksi % 0.4 olan mevduat faizinde 10 baz puan indirim olması yönünde. Bloomberg anketine katılan ekonomistler Aralık ayı toplantısında da aynı ölçüde indirim bekliyor. Ekim ayında görev süresi dolacak olan Başkan Draghi Temmuz'da yaptığı açıklamada görünümün gittikçe kötüleştiğine vurgu yapmıştı.

Unicredit Bank Başekonomisti Daniel Vernazza Bloomberg HT'ye Avrupa Merkez Bankası'nın bu haftaki toplantıda faiz indireceğini ve yeni bir parasal genişleme programı açıklayabileceğini söyledi..

Vernazza "Bir genişleme paketi açıklamalarını ve mevduat faizinde 10 baz puan indirim yapmalarını bekliyoruz. Daha büyük bir indirim de olabilir. Sözlü yönlendirmelerini güçlendireceklerini düşünüyoruz. Enflasyon % 2'lik hedeflerine dönene kadar destekleyici olmaya devam edeceklerdir" değerlendirmesini yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kamil 08 Eylül 2019 13:03

    Sürekli faiz indireceginize alt yapıya ve arge ye yatırım yaparak ekonominizi düzeltme yoluna gidin derim