E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa Merkez Bankası yarınki toplantısında hangi kararları alabilir?---

Avrupa Merkez Bankası yarınki toplantısında hangi kararları alabilir?

Avrupa Merkez Bankası yarınki toplantısında hangi kararları alabilir?
23 Ekim 2019 - 11:03 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası, yarın piyasaların yakından izleyeceği faiz kararını açıklayacak. Bankanın yarın ki toplantısında hangi kararları alacağını Alan Yatırım analiz etti...

Avrupa’nın dinamosu, dünyanın dördüncü en büyük ekonomisi olan Almanya’daki yavaşlama belirginleşiyor. 2018 yılında yüzde 1,4 büyüyen Alman ekonomisi, bu yılın ilk çeyreğinde piyasaları tatmin etmeyen bir performans sergiledikten sonra ikinci çeyrekte yüzde 0,1 daralma gösterdi. 2019 yılının üçüncü çeyreğinde de ekonomik daralma sürerse Alman ekonomisi teknik resesyona girmiş sayılacak.  Euro bölgesi ve özellikle Alman ekonomisi günümüzde ihracat temelli bir büyüme modelini takip ediyor.

ABD, Çin ve Euro bölgesi arasında süregelen ticaret gerginliği, küresel talep görünümündeki zayıflama, İngiltere’nin Brexit düğümü; Euro bölgesinin büyüme potansiyeli önünde engel oluşturuyor. Küresel ekonomideki zayıflamanın kökenine ve nedenlerine bakıldığında özellikle sanayi sektörü ve dış ticaret kalemlerinin negatif etkisi göze çarpıyor.

Ticaret savaşı ve Brexit gündemleri küresel ticarette belirsizliklerin artmasına ve yatırımların aksamasına neden oluyor. Euro Bölgesi İmalat PMI verisi dramatik seviyelere gerilerken, enflasyondaki keskin düşüş iç talepteki zayıflığı gözler önüne seriyor. Hong Kong, Lübnan ve Şili başta olmak üzere İspanya'da Katalonya bölgesindeki protesto eylemleri küresel piyasalardaki tedirginliği besliyor. Jeopolitik risklerle birlikte zayıflayan ekonomik aktivite piyasalar üzerinde baskı oluşturuyor. Piyasa analistleri Euro Bölgesinde görülen yavaşlamanın ECB’nin tahmin edeceğinden daha uzun süreceğini öne sürüyorlar.

Avrupa Merkez Bankası başkanı Mario Draghi’nin 8 yıllık görev süresi Kasım ayı başında sona erecek ve görevi eski IMF direktörü Christine Lagarde’a devredecek. Lagarde’ın da güvercin yanının ağır basması gerekli görüldüğü durumlarda parasal genişlemenin devam edeceği beklentilerini doğuruyor. 

Analizin tamamı ve Avrupa Merkez Bankası yarınki toplantısında hangi kararları alabileceğine yönelik öngörü ve beklentilerimiz için tıklayınız...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)