E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa Merkez Bankası toplantısı öncesi tahviller yükseldi---

Avrupa Merkez Bankası toplantısı öncesi tahviller yükseldi

Avrupa Merkez Bankası toplantısı öncesi tahviller yükseldi
08 Aralık 2016 - 15:18 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin yaklaşan açıklaması sebebiyle, ABD ve Avrupa devlet tahvilleri artış gösterdi.

Avrupa Merkez Bankası'nın uzun zamandır beklenen politika duyurusu öncesi, ABD ve Avrupa'daki hükümet tahvilleri bugün artış gösterdi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, merkez bankasının Aralık toplantısından sonra 80 milyar avroluk aylık tahvil alım programına ilişkin kararları açıklayacağını belirtmişti. Ekonomistler, Mart ayında sona erecek olan programın 2017 yılında genişleyeceğini tahmin ediyorlar.

Buna rağmen, Draghi'nin Perşembe günü en kısa sürede programı hafifletme planlarını duyuracağından korkuluyor ve fiyatlar da aksine artmaya devam ediyor. Konuya dair konuşan BMO Capital Economics analistleri Ian Lyngen ile Aaron Kohli ise Draghi'ye 'yüksek güven' olduğunu dile getirdi.

Bu yılın başında tahvil getirileri merkez bankasının tahvil satın alım programları ve Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliği'ni terk etme kararıyla tarihi bir düşüş yaşamıştı fakat görünüşe göre durum tersine dönüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)