E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı---

Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
12 Aralık 2019 - 15:45 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası (ECB) yeni başkanı Christine Lagarde'ın ilk toplantısında, politika faizi sıfır, mevduat faizi yüzde eksi 0,5 ve marjinal fonlama faizi yüzde 0,25'te bırakıldı

Avrupa Merkez Bankası (ECB) yeni başkan Christine Lagarde'ın ilk toplantısında gevşek para politikasında değişikliğe gitmedi.

Merkez bankası euro bölgesi ekonomisinin küresel ekonomideki ivme kaybından zarar görmeye devam etmesi halinde tekrar destek vermeye açık olduğunu da tekrar belirtti.

ECB bugünkü toplantısında politika faizini sıfırda, mevduat faizini ise %-0.5'te tuttu. Karar metninde, "Yönetim kurulu enflasyon görünümü tahmin ufku boyunca %2'ye yakın ancak hemen altında olan seviyeye sağlam şekilde yaklaşana ve bu hareket enflasyonun arz talep dinamiklerine tutarlı şekilde yansıyana kadar ECB'nin politika faizlerinin mevcut veya daha düşük seviyelerde kalmasını öngörmektedir" denildi.

ECB'nin karar metni önceki metin ile çok az farklılık taşıyor ve Lagarde'ın önceki başkan Mario Draghi'nin devreye aldığı ekonomiyi destekleyici mekanizmadan memnun olduğunu ortaya koyuyor. 

ECB'nin yeni ekonomik projeksiyonlarını açıklayacak olan Lagarde, bankanın uyguladığı politikalar hakkında yürüteceği stratejik değerlendirme hakkında da konuşabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)