E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa MB'nın umudu: Borsa---

Avrupa MB'nın umudu: Borsa

Avrupa MB'nın umudu: Borsa
02 Eylül 2020 - 14:39 borsagundem.com

ECB'den yapılan açıklamada sermaye piyasalarının Kovid-19 krizinden toparlanmada kilit rol oynayacağı belirtildi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkan Yardımcısı Luis de Guindos ve Yönetim Kurulu üyeleri Fabio Panetta ve İsabel Schnabel yayımladıkları ortak mesajda, sermaye piyasaları birliğinin Avrupa'nın Kovid-19 krizini atlatması için, Avrupa Komisyonu'nun ihraç ettiği son borçlanma tahvillerinin iyi işleyen piyasalara dayanması sebebiyle önemli rol oynayacağını belirttiler.

ECB'nin üç isminin yayımladığı notta, "Salgının olumsuz etkilerinden kurtulmak ve Euro Bölgesi'nin büyüme potansiyelini güçlendirmek için, derinlemesine entegre ve son derece gelişmiş gerçek bir tek Avrupa sermaye piyasası yaratma uzun vadeli hedefine doğru yeni bir itici güç gerekli." denildi.

Diğer yandan sermaye piyasası birliğinin Brexit, tırmanan küresel gerilimler, dijitalleşme ve düşük karbonlu ekonomi gibi önemli konularda da olumlu etkileri olacağı belirtildi.

Notta ayrıca, "Tüm bu alanlarda reformlarla ilerleme, özellikle Kovid-19 salgını açısından çok önemli" denildi ve bu reformların, Kovid-19 krizinin bir sonucu olarak ortaya çıkan yapısal değişiklikleri "kolaylaştırabileceği" ifade edildi.

Borsa İstanbul yön arayışında

Fitch'den Varlık Fonu'na 'negatif' bakış!

Deutsche: Salgın öncesine 2021'de bile dönemeyebiliriz

Milyarder yatırımcı kayıplarını teknoloji hisseleriyle kurtardı

Barkin: İstihdam, harcamaların gerisinde kalmaya devam edecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FİNANSŞÖR02 Eylül 2020 16:03

    YAŞLI AVRUPAYI KİMSE KURTARAMAZ.ÇÜNKÜ BUNLAR ASIRLARDIR GARİBAN ÜLKELERDEKİ HALKLARI KATLETTİLER VE KAYNAKLARINA ÇÖKTÜLER BUNLARIN ÖBÜR DÜNYA YA KALACAKLARINIMI ZANNEDİYORLAR.ALLAH BURUNLARINDAN FİTİL FİTİL GETİRECEKTİR.