E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa krizi tahlil edemedi---

Avrupa krizi tahlil edemedi

Avrupa krizi tahlil edemedi
02 Ağustos 2013 - 08:16 borsagundem.com

Richmond Fed ekonomistine göre ECB, Euro Bölgesi krizinin nedenini anlayamadı

Richmond FED ekonomisti Robert Hetzel, Avrupa Merkez Bankası'na karşı şiddetli eleştiriler yöneltti. Hetzel, Temmuz ayında yazdığı ve Daily Telegraph gazetesinde yer alan raporunda, ECB'yi Euro Bölgesi'ni içinde düştüğü durgunluktan çıkarmak için parasal genişleme uygulamaya çağırdı.
Hetzel raporunda, Euro Bölgesi'nin içinde bulunduğu krizin nedeninin aşırı borç olduğu gibi yanlış bir öngörü ile hareket ettiğini, oysa Euro Bölgesi'nin sorununun gerçek nedeninin büyümenin çökmesi olduğunu savunarak, ECB'nin bunu doğru tespit edemeyerek krizden kaçınılmasını sağlayamadığını öne sürdü.
Hetzel, "ECB, bir büyüme için ihtiyaç duyulan para yaratımını sürdürmek için gerekli parasal tabanı oluşturmak için uygun stratejiden yoksun. ECB'nin, Avrupa'nın problemlerinin yapısal olmaktan daha fazlası olduğunu farkına varmasına ihtiyaç var. ECB, yapısal değişiklikler için para politikasını bir kaldıraç gibi kullanmayı durdurmalı ve sıkılaştırıcı politikasını sona erdirmeli" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)