E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupa Konseyi’nden Türkiye’ye uyarı---

Avrupa Konseyi’nden Türkiye’ye uyarı

Avrupa Konseyi’nden Türkiye’ye uyarı
23 Ekim 2021 - 09:52 borsagundem.com

21-22 Ekim'de bir araya gelen Avrupa Konseyi, dün karar metnini yayınladı.

2005’ten beri Almanya’yı yöneten Angela Merkel’e veda eden Avrupa Konseyi, iki günlük zirvenin ardından bir karar metni hazırladı.

Avrupa Konseyi karar metninde Türkiye’ye uyarıda bulundu. Metnin 17 ve 18’inci maddelerinde Türkiye ile ilgili ifadeler yer alırken, Ankara’nın 2016 yılında AB ile imzalanan mülteci anlaşmasına uyması gerektiği de hatırlatıldı.

17’nci maddede, Türkiye, Ürdün, Lübnan gibi ülkelere Suriyeli mültecilere finansal destek sağlayacağını yenilediği belirtilirken 18’inci maddede ise, “Avrupa Konseyi, Türkiye’ye 2016’da AB-Türkiye arasında imzalanan anlaşmaya tamamen ve ayrım gözetmeksizin uygulaması çağrısında bulunuyor, buna Kıbrıs Rum Kesimi de dahil” denildi.

Karar metninde, Türkiye’nin adı verilmeden bir uyarıda daha bulunuldu. Metinde, “Avrupa Konseyi, üçüncü ülkelerin mültecileri siyasi sebeplerle silah olarak kullanmasını kabul etmeyecektir. AB sınırlarına bütün hibrid saldırıları kınıyoruz ve buna uygun şekilde karşılık vereceğiz” denildi.

Avrupa Birliği bu ifade ile son dönemde gerilimin tırmandığı Belarus’u işaret etse de Yunanistan’ın çok okunan gazetelerinden Kathimerini, “Bu Türkiye’ye doğrudan olmayan bir mesaj, Türkiye de 2020’nin başlarında aynı taktiği uygulamıştı” yorumunu yaptı.

AB liderleri bir araya geliyor. Polonya krizinde Merkel devreye girecek

 

Almanya'dan Merkel'in Türkiye ziyareti paylaşımı

 

Almanya'da koalisyon müzakereleri bugün başlıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • serdar23 Ekim 2021 11:51

    bence merkel bir is var

  • sinan bulut23 Ekim 2021 11:48

    avrupa konseyi sen amerika pkk yardim etmiyor fransa yardim etmiyor sen işine gelince böyle isine gelince böyle bu millet salak degil bazi seyleri biliyor sen kendi bak

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ23 Ekim 2021 11:06

    RTE gördünmü yaptıklarını zamanında mülteci kosunda ab nin tuzağına düştün haydi bakalım kıpırtayabilir isen.bir tehdit de bunlardan.ne yapacağız 30 ülke bunlardan almayacak bizlermi alacağız yoksa ekonomimizimi batıracak ve bize savaşmı acaksınız.hem adamları yerlerinden yurtlarından edin hemde bizleri suçlayım.

  • haydar23 Ekim 2021 10:46

    YAVRULAR O YAP DEDİĞİNİZ TÜRKİYE YOK ARTIK . NOKTA