E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupa kömür fiyatlarına küresel piyasalardan destek sürebilir---

Avrupa kömür fiyatlarına küresel piyasalardan destek sürebilir

Avrupa kömür fiyatlarına küresel piyasalardan destek sürebilir
19 Eylül 2022 - 14:29 borsagundem.com

Düşen doğal gaz ve Avrupa Birliği müdahale müzakereleri fiyatları baskılasa da Avrupa kömür fiyatlarının bu hafta devam eden sıkı küresel piyasa koşulları nedeniyle desteklenebileceği belirtiliyor.

API 2 Ekim vadeli kömür kontratı, önceki hafta cuma günü 9 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesi olan 304,00 dolar/ton ile işlem gününü kapatmıştı. Kontrat için bugün hjenüz bir işlem gerçekleşmedi.

API 2 Q4 vadeli kontratına ise bugün en son 275,00-310,00 dolar/ton alış-satış tekliflerinin yapıldığı görülüyor. Kontrat, cuma gününü ise 304,87 dolar/ton’luk işlem ile kapatmıştı.

Montel-Foreks'in haberine göre, Avrupa merkezli ​​bir kömür analisti, “AB piyasası müdahalesi ve doğal gaz fiyatlarındaki hareket kömürü de harekete geçireceğinden, şu anda piyasayı hareketlendiren bir hissiyat bulunuyor” yorumunu aktarıyor.

Hollanda TTF hub’ı ekim vadeli doğal gaz kontratı, teknik ticaret ve düşük talep nedeniyle en son 9,29 EUR düşüşle 178,50 EUR/MWh'ten işlem gördü.

Bununla birlikte, piyasanın iyileşen Ren seviyelerinden “bir miktar destek” görebileceği ve Alman elektrik tesislerinin stok talebinin de artabileceği ifade ediliyor.

Kuzeybatı Avrupa limanlarında geçen hafta kömür stokları, yükselen nehir seviyelerine bağlı olarak son üç ayın en düşük seviyesine gerilemiş ve iç kesimlere kömür taşınması işlemi daha kolay bir hal almıştı.

Analist, küresel piyasa koşullarının arz tarafındaki sıkılığı koruduğunu ve La Niña(La Niña, daha geniş El Niño-Güney Salınımı iklim modelinin bir parçası olarak El Niño'nun daha soğuk karşılığı olan okyanus ve atmosferik bir fenomendir.) hava olayının dördüncü çeyrekte arz kesintilerini riske attığını ve Kuzeydoğu Asya'da daha düşük sıcaklıklar gözlemlendiğini söylüyor.

Küresel ayı piyasasında yatırımcıların yol haritası

 

Enflasyonist baskılar emtia piyasasında talep endişelerini körükledi

 

OPEC+ üretim hedefinin gerisinde kaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)