E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupa kömür fiyatları arz aksaklıklarıyla yükselebilir---

Avrupa kömür fiyatları arz aksaklıklarıyla yükselebilir

Avrupa kömür fiyatları arz aksaklıklarıyla yükselebilir
14 Kasım 2022 - 14:01 borsagundem.com

Avrupa kömür fiyatları, Güney Afrika ve Kolombiya'dan yapılan ihracatta yaşanması muhtemel kesintiler nedeniyle bu hafta yukarı yönlü hareket edebilir.

Piyasa katılımcıları, limanlarda ve enerji santrallerinde arz sıkıntısı olmaması nedeniyle yukarı yönlü bu hareketin sınırlı kalabileceğini belirtiyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, Ice Futures’ta API 2 Aralık vadeli kontrat önceki hafta cuma günkü kapanışını 180,50 dolar/ton düzeyinden gerçekleştirmişti. Kontrat için bugün en son 176,00-199,00 dolar/ton alış-satış tekliflerinin yer aldığı görülüyor.

Avrupa merkezli bir kömür analisti, “Güney Afrika'da raydan çıkma, Avustralya limanlarında uzun bekleme süreleri ve Kolombiya'daki bazı protestolar da dahil olmak üzere piyasada bazı arz kesintileri var” bilgisini aktarıyor.

Güney Afrika merkezli Transnet Yük Demiryolu işletmecisinin önceki hafta Cuma günü, Richards Bay’de ana ihracat merkezine yapılan demiryolu sevkiyatları için mücbir sebep ilan etmesi olası ihracat kesintileri endişelerini artırdı. Ayrıca, hafta sonu Kolombiya'nın Cerrejon kömür madenciliği kompleksini ihracat limanına bağlayan bir demiryolu hattında da abluka olduğuna yönelik haberler yapıldı.

Kuru yük veri sağlayıcısı DBX tarafından yapılan ön tahminlere göre, Kuzeybatı Avrupa'nın bu ay deniz yoluyla tüm menşelerden Ekim ayındaki toplam 5,15 milyon tona kıyasla 4,72 milyon ton termal kömür ithal etmesi bekleniyor.

Avustralya merkezli ANZ Bank, daha düşük fiyat hareketlerinin yaşandığı doğal gaz ve LNG piyasalarına paralel olarak kömür fiyatlarının son haftalarda düştüğünü söylüyor. Banka, Çin'in bu kış kömüre dayalı enerjiye olan bağımlılığı arttıkça, piyasanın daha fazla yukarı yönlü baskı görmesinin muhtemel olduğunu belirtiyor.

Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi arttı

 

Emtia piyasasında pozitif seyir sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)