E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiAvrupa Komisyonu'ndan Türkiye'ye büyüme tahmini---

Avrupa Komisyonu'ndan Türkiye'ye büyüme tahmini

Avrupa Komisyonu'ndan Türkiye'ye büyüme tahmini
03 Mayıs 2018 - 12:35 borsagundem.com

Avrupa Komisyonu, Türkiye için bu yıl yüzde 4,7 büyüme beklerken, talebi yönlendiren güçlü kamu teşvikleri ve dış talep faktörlerinin yerini özel tüketime bıraktığını ifade etti

Avrupa Komisyonu, Türkiye için bu yıl yüzde 4,7 büyüme beklediğini belirtilirken, 2017 yılının ilk yarısında yakalanan güçlü ekonomik ivmenin yavaş şekilde güç kaybedeceğini öngördüklerini bildirdi.

Türkiye'de talebi yönlendiren güçlü kamu teşvikleri ve dış talep faktörlerinin yerini özel tüketime bıraktığını ifade eden AB Komisyonu, "İstihdam piyasasında görülen pozitif gelişkeler ve ücret artışları ile düşük reel faizlerin özel tüketimi desteklemeye devam edeceğini öngörüyoruz" dedi.

Komisyon, yaşanan olumlu gelişmelere karşın üretim açığının giderek artan şekilde pozitife dönmesinin enflasyonun yüksek tutacağını öngördüklerini belirtirken ve ücretlerde artışın düşük verimlilik büyümesi ile bir araya gelmesi halinde rekabet gücü üzerinde baskı oluşabileceğini de vurguladı.

Avrupa Komisyonu'nun 'İlkbahar Dönemi Ekonomik Görünüm' raporuna göre, gelecek yıl büyüme beklentisi yüzde 4,2 seviyesinde oluştu.

Komisyon, tüketici fiyatlarının bu yıl için yüzde 10,9, gelecek yıl için yüzde 9,0 seviyesinde geleceği tahmininde bulundu.

İşsizlik oranı tahmini bu yıl için yüzde 9,8, gelecek yıl için yüzde 9,4 olarak belirlendi.

Komisyonun cari denge/GSYH tahmini bu yıl için yüzde -6,0, gelecek yıl için yüzde -5,7 oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)