E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa kayıp on yıla mı giriyor---

Avrupa kayıp on yıla mı giriyor

Avrupa kayıp on yıla mı giriyor
13 Kasım 2014 - 10:17 borsagundem.com

Amerikan Hazinesi Sekreteri Jack Lew’in bu hafta yapılacak G20 toplantısında Avrupa’yı kayıp on yıla girmemesi için uyaracağı iddia edildi

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerikan Hazinesi Sekreteri Jack Lew’in bu hafta Califronia’da yapılacak G20 toplantısında Avrupa’yı ekonomik durgunluk konusunda uyaracağı iddia ediliyor.

Financial Times’ın haberinde Lew’in Avrupa’yı önümüzdeki on yılı kaybedebileceği konusunda uyarabileceği belirtildi. Haberde Lew’ün eski konuşmalarından kesitlere de yer verildi. 

Lew geçmişte, kuvvetli ve dengeli büyüme oranını yakalayamaması durumunda  Avrupa’nın G20 hedeflerini tutturamayacağını ve Avrupa Merkez Bankası’nın uygulamış olduğu para politikasının sağlıklı büyüme için yeterli olmadığını belirtmişti. Ulusal otoritelerin ve AB yetkililerinin riski azaltan çözümler üretmesi gerektiği üzerinde duran Lew, global ekonominin Avrupa’da yaşanacak bir krizi finanse edemeyeceğini vurguladı.

Dünyada Amerikan ekonomisinin global düzelmeyi yönlendireceği beklentisi olduğunu belirten Lew, global ekonominin sadece Amerikan ekonomisine bağlı olarak düzelmesinin mümkün olmadığına dikkat çekmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)