E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisselerine İtalya bankalarından destek---

Avrupa hisselerine İtalya bankalarından destek

Avrupa hisselerine İtalya bankalarından destek
11 Nisan 2016 - 16:07 borsagundem.com

Avrupa hisse senetleri, dördüncü haftalık düşüşünün ardından Pazartesi günü İtalya bankaları ile desteklendi

Avrupa hisse senetleri, dördüncü haftalık düşüş serisini sonlandırarak erken işlemlerdeki kayıplarını geri aldı ve bankacılık ve madencilik sektörlerinin yükselmesiyle değer kazandı.

Geçtiğimz hafta en fazla değer kaybeden İtalya bankaları, Stoxx Europe 600 Endeksi'ndeki kazançlara öncülük etti. Banco Popolare SC ve UBI Banca SpA hisseleri, konuya yakın kaynakların Hazine Bakanlığı ve merkez bankası yetkililerinin takipteki kredilerle mücadele etmek üzere bir fon kurmaya ilişkin görüşmek için önemli bankaların yöneticileriyle bir araya geleceklerini bildirmeleri ardından, yüzde 6.9'un üzerinde yükseldi. Anglo American Plc ve ArcelorMittal hisse senetleri, metal fiyatlarındaki yükselişi takip etti.

Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.8 düzeyindeki kayıplarını silerek, Londra saatiyle 12:49'da yüzde 0.7 arttı. 11 Şubat'ta görülen dip seviyesinden yükselişe geçen gösterge endeks, küresel ekonomiye ilişkin endişelerin canlanmasıyla birlikte ardı ardına dört hafta boyunca düşüş kaydetti. Yatırımcılar, bölge hisse senedi fonlarından dokuzuncu haftada da çıkış gerçekleştirdi. Stoxx Europe 600 Endeksi'ndeki hisse senetleri, ABD Hisse senetlerine kıyasla bir yıldan uzun bir sürenin en düşük değerlemesindenv işlem görüyor.

“Londra'da BGC Partners piyasa stratejisti Michael Ingram, “Kazançlar, fazla olumlu olmasa da piyasanın toparlanma eğiliminde olduğunu gösteriyor. Yatırımcı algısı hala kırılgan. Bu yatırımdan çok pozisyonlanmayla ilgili. Piyasa hareketlerinde en fazla etkili olan bankacılık sektörü gibi görünüyor. Belki de bu nedenle İtalya Merkez Bankası ve Hazine Bakanlığı yetkilileri arasında bugünkü toplantı algıyı olumlu yönde etkiliyordur” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)