E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisselerine ABD desteği---

Avrupa hisselerine ABD desteği

Avrupa hisselerine ABD desteği
10 Ekim 2013 - 11:11 borsagundem.com

Avrupa hisse senetleri, ABD'deki bütçe anlaşmazlığına çözüm bulunacağı umuduyla yükseldi

Avrupa hisse senetleri, ABD'li yasa koyucuların daha önce görülmemiş bir durum olan temerrütten kaçınmak için anlaşmaya varacaklarına yönelik işaretlerle birlikte son dört günde ilk kez yükseldi ve gösterge endeks Stoxx Europe 600, son bir ayın en düşük seviyesinden sıçradı. ABD endeks vadeli kontratları da yükselirken, Asya hisse senetleri fazla değişmedi.
Danimarkalı sigorta şirketi Tryg A/S, çeyrek dönem karının tahminleri aşması sonucu yüzde 1.7 değer kazandı. dünyanın en büyük lezzet maddeleri üreticisi Givaudan SA, üçüncü çeyrek satışlarının tahminlerin altında kalmasının ardından yüzde 1.1 geriledi.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.5 yükselerek, Londra saati ile 08:06.2da, 306.54 puana çıktı. Gösterge endeks dün, ABD'de bütçe ve borç limitine ilişkin tartışmaların çıkmaza girmesinin temerrüte neden olabileceği endişesi ise düşüşünü üçüncü güne taşıdı. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 0.4 yükselirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.1'den az bir çıkış gerçekleştirdi.
Londra'da Peel Hunt LLP piyasa stratejisti Ian Williams, "ABD yatırımcıları, borç limitinin kısa vadeli artırılması şansının arttığına inanıyor görünüyor" dedi ve "Ancak herhangi bir ralli, ABD maliyesinin durumu açıklığa kavuşana kadar sınırlı kalacak" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)