E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisselerine ABD darbesi---

Avrupa hisselerine ABD darbesi

Avrupa hisselerine ABD darbesi
30 Eylül 2013 - 11:11 borsagundem.com

Avrupa hisseleri ABD'de hükümetin kapanacağı endişeleri ve İtalya'daki gelişmelerle sert düşüşler yaşadı

Avrupa hisseleri ABD hükümetinin 17 yıl sonra ilk defa kapanacağı endişeleri ve İtalya Başbakanı Enrico Letta'nın hükümeti kurtarabilmek için çabalarına devam etmesiyle düştü. Asya hisseleri ve ABD endeks vadelileri de düştü.
İtalya'nın en büyük bankaları UniCredit SpA ve Intesa Sanpaolo SpA yüzde 4'ün üzerinde kayıplar yaşarken, ülkenin hisse gösterge endeksi FTSE MIB yüzde 2.2 geriledi. Rio Tinto ise Çin'de imalat göstergelerinin tahminleri karşılayamaması üzerine maden şirketlerindeki düşüşlere öncülük etti.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.7 düşerek Londra saatiyle 08:05'te 310.02 puan oldu. Gösterge endeks Eylül ayında Federal Reserve tarafından varlık alımlarının sabit tutulması kararı üzerine yüzde 4.3 ilerleme kaydetti. Öte yandan endeks Haziran ayından bu yana yüzde 8.8 düşerek son 4 yılın en büyük çeyrek dönemlik kazancına doğru ilerliyor. Standard & Poor's 500 Endeks vadelileri yüzde 0.8 kayıp yaşarken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.5'lik sert bir düşüş gerçekleştirdi.
IG şef piyasa stratejisti Chris Weston, "Haber akışı geçtiğimiz bir kaç gün boyunca oldukça negatif bir hal aldı. Avrupa'da Silvio Berlusconi'nin 5 bakanı birden istifa etti ve şimdi de Çarşamba günü güvenoyu yapılacak. ABD bütçe görüşmeleri ve mali uçurumda da durum iyi görünmüyor ve bugün müşterilerden gelen ana endişe noktası" yorumunu yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)