E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisselerinde sakin seyir---

Avrupa hisselerinde sakin seyir

Avrupa hisselerinde sakin seyir
26 Eylül 2013 - 11:22 borsagundem.com

Avrupa hisseleri bugün açıklanacak olan ABD işsizlik başvurusu verileri öncesinde sakin bir seyir izliyor

Avrupa hisseleri çok değişiklik göstermezken, yatırımcılar geçtiğimiz hafta ABD'de işsizlik başvurularının yükseldiğini göstermesi beklenen verilere gözlerini çevirdi. Asya hisseleri yatay bir seyir izlerken, ABD endeks vadelileri değer kazandı.
Avrupa'nın en büyük ikinci kıyafet perakendecisi Hennes & Mauritz AB 3. çeyrek kârının beklentileri aşması üzerine yüzde 6.8 ilerleme gösterdi. Vinci SA ise yüzde 0.8 değer kazandı.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.2 tırmanarak Londra saatiyle 08:05'te 313.57 puan oldu. Standard & Poor's 500 Endeks vadelieri yüzde 0.4 yükselirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 tırmandı.
Londra'da bulunan Capital Spreads traderi Jonathan Sudaria, "Kimse piyasayı alışılmış seyrinden çıkaracak büyüklükte bir işlem gerçekleştirmiyor ve varlık alımları veya borç tavanına yönelik kesin bir şey ortaya çıkana kadar da bu olmayacak gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.
Stoxx 600 Endeksi ABD'de yasa yapıcıların borç tavanı konusunda bir anlaşmaya varamayacağı endişeleriyle bu hafta yüzde 0.3 düşüş gösterdi. Endeks buna rağmen Eylül ayında Fed'in varlık alımlarını azaltmama kararı alması üzerine yüzde 5.3 tırmanış gerçekleştirdi. Haziran ayının sonundan bu yana yüzde 9.9 ilerleme gösteren endeks son 4 yılın en büyük çeyrek dönemlik kazancına doğru ilerliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)