E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisselerinde düşüş sinyali---

Avrupa hisselerinde düşüş sinyali

Avrupa hisselerinde düşüş sinyali
25 Eylül 2013 - 10:41 borsagundem.com

Avrupa hisselerinin çoğu, bugün ABD'den açıklanacak veriler öncesi yönünü aşağı çevirmiş durumda

Avrupa hisselerinin çoğunluğu gün açılışında gerilerken, yatırımcılar ABD'den gelecek olan dayanıklı mal siparişleri ve konut satışlarını bekliyor. Asya hisseleri gerilerken, ABD endeks vadelileri çok değişmedi.
Nordea Bank AB, İsveç'in bankada kalan yüzde 7'lik hissesini satmasıyla yüzde 2.7 değer kaybetti. İspanya'nın en büyük gaz tedarikçisi Gas Natural SDG SA ve Enagas SA, Goldman Sachs tarafından hisselerinin tavsiye edilmesiyle en az yüzde 1.2 yükseldi.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1 gerileyerek Londra saatiyle 08:07'de 312.89 puan olurken, yükselen her iki hisse başına 3 hisse düştü. Endeks Eylül ayında özellikle Federal Reserve (Fed) tarafından varlık alımlarının sabit tutulması kararının etkisiyle yüzde 5.2 yükseldi. İçinde bulunduğumuz çeyrekte yüzde 9.7 yükselen endeks, 2013 rallisini yüzde 12'ye taşıdı. Standard & Poor's 500 Endeks vadelileri yüzde 0.1 düşerken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 kayıp yaşadı.
IG şef piyasa stratejisti Chris Weston, "Takip edilmesi gereken çok fazla veri var. Birçok risk varlığı sanki belirsizlikte ve bazı şeylerin açığa kavuşmasını bekliyor" yorumunu yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)