E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisselerinde 1 ayın en sert yükselişi---

Avrupa hisselerinde 1 ayın en sert yükselişi

Avrupa hisselerinde 1 ayın en sert yükselişi
20 Mayıs 2016 - 21:08 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, yatırımcıları Fed tutanakları sonrası endişelere aldırış etmemesiyle bir ayın en büyük yükselişini gerçekleştirdi

Avrupa hisse senetleri, yatırımcıların Fed’in Haziran’da faiz artırımının ABD’nin ekonomik iyileşmesini rayından çıkaracağı endişelere aldırış etmemesiyle, bir ayın en büyük yükselişini gerçekleştirdi.

Novartis AG, İngiltere’nin kanser tedavisini desteklemeyi onaylamasının ardından yüzde 1.8 yükselerek, sağlık sektörü şirketleri ölçütünün, Stoxx Europe 600 Endeksi’ndeki 19 sektör grubu arasında en iyi performansı gerçekleştirmesine yardımcı oldu. Roche Holding AG yüzde 2.1 yükseldi. Ocado Group Plc ve J Sainsbury Plc en az yüzde 3.5 yükselerek perakendecilik hisselerini yukarı ittirdi. Enerji şirketleri, petrolün ikinci haftalık kazancına yönelmesiyle yükseldi.

Stoxx 600, Londra’da saat 16:30 itibariyle yüzde 1.2 yükselerek 337.76 puana geldi ve haftalık yüzde 0.9’luk kazanca yöneldi. Hisse senetleri, dün emtiadaki düşüş ve Fed tutanaklarının Haziran’da faiz artırımına işaret etmesiyle, dün iki haftanın en büyük düşüşünü gerçekleştirmişti.

Frankfurt’ta Equinet Bank traderı Thorsten Engelmann, “Son birkaç günlük kayıplardan sonra, kelepirciler piyasaya geri geliyor.” dedi ve “Piyasa Fed’in faiz artırımıyla baş edebilecek gibi gözüküyor ve kar sezonunun bitmesiyle gelecek hafta biraz daha sakin olacaktır.” diyerek görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)