E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri zirveden düşüyor---

Avrupa hisseleri zirveden düşüyor

Avrupa hisseleri zirveden düşüyor
26 Şubat 2014 - 10:59 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, yatırımcıların bilançolara ağırlık vermesi ve ABD'den gelecek veriyi beklemeleri ile altı yılın zirvesinden geriledi

Avrupa hisseleri, yatırımcıların bilançolara ağırlık vermesi ve ABD'den gelecek olan birinci el konut satışları verisini beklemeleri ile, altı yılın zirvesinden geriledi. ABD endeks vadelileri yükselirken, Asya hisseleri büyük bir değişiklik yaşamadı.

Jerenimo Martins SGPS SA, 2013 yılı net gelirinin analist beklentilerini kaçırdığını açıklamasıyla yüzde 5.5 geriledi. Anheuser-Busch InBev NV, dördüncü çeyrek gelir büyümesinin analist beklentilerini aşması ve en büyük marketlerinde 2014 yılında ilerleme öngörmesiyle yüzde 0.8 yükseldi. Repsol SA yüzde 1.5 değer kazanırken, Swiss Life Holding AG ise temettü artırımı yapması sonrasında yüzde 6.2 tırmandı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.3 gerileyerek Londra saati ile 08:25'te 337.5 puan oldu. Endeks Ocak ayında yüzde 1.8 yükselmesinin ardından, bu ay yüzde 4.6 yükseldi ve Temmuz'dan bu yana en büyük aylık kazanca ilerliyor. Standard & Poor's 500 endeks vadelileri yüzde 0.2 yükselirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.1 geriledi.

ABD'de New York saati ile 10:00'da açıklanacak olan ve 2013'te 2008'den bu yana talep açısından en iyi yılı gerçekleştiren birinci el konut satışlarının, Ocak'ta üst üste üçüncü ayda gerilediği tahmin ediliyor. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı, satışların yüzde 3.4 gerileyeceği ve 400,000 yıllık hıza düşeceği yönünde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)