E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAvrupa hisseleri yükseliyor---

Avrupa hisseleri yükseliyor

Avrupa hisseleri yükseliyor
09 Temmuz 2013 - 11:06 borsagundem.com

Avrupa hisseleri ABD'de Alcoa'nın kâr sezonunu beklentilerin üzerinde açmasından etkilenen Avrupa hisseleri yükseldi

Avrupa hisseleri ABD'de Alcoa Inc.'in kâr sezonunu beklenenden iyi verilerle başlatmasının ardından yükselişini 2. güne taşıdı. ABD endeks vadelileri ve Asya hisseleri de yükseliş kaydetti.
Electricite de France SA, UBS AG tarafından hisse notlarının yükseltilmesinin ardından Mart 2012'den bu yana en yüksek seviyeye çıktı. LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton ise İtalyan giyim firması Loro Pana SpA'nın yüzde 80'ini satın almak için anlaşmaya varmasının ardından yüzde 1.6 değer kazandı. PSA Peugeot Citroen de tırmanış gerçekleştirdi.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.5 yükselerek Londra saatiyle 08:06'da 293.81 puan oldu. Emdels dün ise yatırımcıların ABD ekonomisinin tahvil alımlarındaki düşüşe dayanabileceği varsayımını fiyatlamasıyla yüzde 1.4'lük ralli gerçekleştirdi. Stoxx 600 Endeksi geçtiğimiz hafta Avrupa Merkez Bankası ve Bank of England tarafından faiz oranlarının öngörülen gelecekte düşük tutulacağına dair söz verilmesi üzerine yüzde 1.2 kazanç sağlamıştı. Standard & Poor's 500 Endeks vadelileri bugün yüzde 0.4 yükseldi, MSCI Asya Pasifik Endeksi ise yüzde 1.6 tırmandı.
IG Markets şef piyasa stratejisti Chris Weston, "Alcoa kâr sezonunu iyi başlattı. Fakat bizim için ilgi çekici olacak şey yorumlardır. Alcoa'nın Çin alüminyum talebinde bu yıl yüzde 11 büyüme olacağını öngörmesi pozitif. Çin'de ekonominin yüzde 7.8 büyüyeceğini de öngörüyor ki bu şu anda genel tahminlerin üzerinde" ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)