E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri yükseliyor---

Avrupa hisseleri yükseliyor

Avrupa hisseleri yükseliyor
11 Kasım 2013 - 17:15 borsagundem.com

Avrupa hisseleri Çin'den gelen pozitif sanayi üretimi verileriyle yükseliyor

Avrupa hisseleri, sağlık hizmeti şirketlerindeki devralımların yanı sıra, Çin'de sanayi üretiminin beklenmedik bir yükseliş gerçekleştirmesi üzerine yükselerek 5 haftalık kazancı genişletti.

Grifols SA, Novartis SA'nın branşlarından bir tanesini 1.68 milyar dolara satın alma konusunda anlaşmaya varması üzerine yüzde 5.7 yükselirken, Shire Plc yüzde 3.4 tırmandı. Dünyanın üçüncü büyük platin üreticisi Lonmin Plc, kâra dönmesiyle yüzde 5.2 yükseldi. British Sky Broadcasting Group Plc, BT Group Plc'nin UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi futbol maçlarının yayın hakkını kazanması ile iki yılın en büyük sıçramasını kaydetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.2 yükselerek Londra saatiyle 14:05'te 323.25 puan oldu. Endekste yükselen 3 hisse başına bir hisse değer kaybetti. Stoxx 600, Fed'in teşvikleri sürdürmesi ve Avrupa Merkez Bankası'nın sürpriz faiz indirimi kararıyla beraber, haftalık kazançlarına geçtiğimiz hafta da devam ederek beş haftaya çıkarırken, 2009 yılından bu yana en yüksek değerlerde seyrediyor.

Londra'da bulunan Royal London Asset Management Avrupa hisseleri şefi Andrea Williams, "Çin'de yerel ekonominin toparlandığını gösteren birkaç işaret gördük. Görünen o ki Çin'den gelen en büyük korkuları atlatıyoruz ve ekonomi yukarı yönlü trende geri dönüyor. Bu durum Avrupa şirketleri için iyi. Fakat parasal desteklerin aşırıya kaçıyor gibi olmasıyla, Avrupa'daki değerlemeler hakkında endişelerim devam ediyor" dedi.

Çin'de sanayi üretimi bir önceki yıla göre Ekim ayında yüzde 10.3 sıçrama gerçekleştirdi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı yüzde 10 yükseliş yönünde gerçekleşirken, Eylül ayı rakamı yüzde 10.2 genişleme olarak gerçekleşmişti. Enflasyon beklentilerin altında yüzde 3.2 olurken, üretici fiyatları yüzde 1.5 düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)