E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri yükseliyor---

Avrupa hisseleri yükseliyor

Avrupa hisseleri yükseliyor
01 Ekim 2013 - 11:01 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, ABD hükümetinin kapanmasından çok etkilenmeyerek güne yükselişle başladı

Avrupa hisseleri son bir ayın en sert düşüşünden toparlanmaya başlarken, yatırımcılar ABD hükümetinin kapanmasını fiyatladı. ABD endeks vadelileri ve Asya hisseleri yükseldi.
Unilever NV satışlarının 3. çeyrekte düştüğünü açıklamasının ardından yüzde 3.9 geriledi. Wolseley Plc yıl bütünü kazançlarının tahminleri aşmasıyla beraber yüzde 1.6 değer kazandı.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.2 yükselerek Londra saatiyle 08:06'da 311.17 puan oldu. Gösterge endeks dün 30 Ağustos'tan bu yana en sert düşüşü gerçekleştirmesinin ardından Eylül ayına kadar geçen 3 aylık sürede kazancını yüzde 8.9'a indirdi. Standard & Poor's 500 Endeks vadelileri yüzde 0.4 tırmanış kaydetti, MSCI Asya Pasifik Endeksi ise yüzde 0.3 yükseldi.
Societe Generale SA küresel stratejisti Kit Juckes, "Risk iştahı ABD hükümetinin kapanma haberlerinden çok etkilenmemiş gibi. ABD federal hükümeti son 17 yıldır ilk kez kapanıyor, 800,000 çalışanın işi askıya alınıyor. Piyasalar bundan pek rahatsız olmamış gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.
ABD'de yasa yapıcılar gece yarısı itibariyle aralarındaki anlaşmazlığa çözüm bulamazken, hükümetin geçici bir süre kapanmasına neden oldular. Hükümetin kapanması yaklaşık 800 bin işçinin geçici olarak işsiz kalması anlamına geliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)