E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri yükselişine ara verdi---

Avrupa hisseleri yükselişine ara verdi

Avrupa hisseleri yükselişine ara verdi
05 Kasım 2015 - 12:59 borsagundem.com

Avrupa hisse senetleri, enerji sektörünün kötü performansıyla yükselişine ara verdi

Avrupa hisse senetleri, enerji üreticilerinin dört gündür ilk defa düşmesi ve bazı hisselerin kar haberleri sonrası değer kaybetmesiyle,  üç günlük yükselişini sonlandırarak, düştü.

Enerji şirketleri, endüstri grupları arasında en kötü performansı gösterdi. Amec Foster Wheeler Plc hisseleri, şirketin düşen petrol fiyatları nedeniyle dağıtılacak temettü miktarını yarıya indirdiğini açıklaması üzerine yüzde 20 değer kaybetti. Credit Agricole SA, şirketin ve yatırım bankasının net karının düştüğünü açıklamasının ardından yüzde 4.3 düştü. Adecco SA hisse senetlerinin değeri, yüzde 8.8 azaldı.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra saatiyle sabah 08:24’te yüzde 0.4 düştü. Gösterge Endeks,Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi’nin AMB’nin para politikasını gelecek ay bir daha gözden geçireceğini tekrarlamasının ve enerji üreticilerinin hisse senetlerinin tekrar değer kazanmasının ardından, üç gün boyunca yükseldi.

FTSE 100 Endeksi, İngiltere Merkez Bankası (BOE) son faiz kararını açıklamadan önce, yüzde 0.6 geriledi. BOE Başkanı Mark Carney, bu yılın son enflasyon raporu basın konferansını da düzenleyecek. Ekonomistler ve yatırımcılar arasında, borçlanma maliyetlerinin artış zamanına ilişkin en erken tahminler Şubat ayını işaret ediyor.

Bugün çıkan bir habere göre, Alman fabrika siparişleri, Eylül’de de beklenmedik bir şekilde düştü. Kesintisiz olarak üçüncü ayda da düşen veri, Almanya’nın artan risklerinin altını çiziyor.

Societe Generale SA ve AstraZeneca Plc hisse senetleri, tahminleri aşan kar rakamlarının açıklanması ardından yüzde 2.4’den fazla değer kazandılar. Adidas AG hisseleri, şirketin yıllık satış ve kar beklentisini yükseltmesinden sonra yüzde 4 tırmandı.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)