E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri yönünü yukarı çevirdi---

Avrupa hisseleri yönünü yukarı çevirdi

Avrupa hisseleri yönünü yukarı çevirdi
01 Ağustos 2013 - 10:33 borsagundem.com

Avrupa hisse senetleri, merkez bankalarının toplantıları öncesi yukarı yönde hareket etti

Avrupa hisseleri AMB öncesi yükseldi  Avrupa hisse senetleri, yatırımcıların Avrupa Merkez Bankası ve İngiltere Merkez Bankası toplantılarının sonuçlarını beklemeleri ve Metro AG ve Lloyds Banking Group Plc gibi şirketlerin beklenenden daha iyi kar açıklamalarının ardından yukarı yönde hareket etti. ABD endeks vadelileri ve Asya hisse senetleri de yükseldi.
Metro AG ve Lloyds en az yüzde 5 değer kazandı. Fransa'nın en büyük ilaç üreticisi Sanofi, 2013 yılı kar tahminini düşürmesinin ardından yüzde 5.2 geriledi. Royal Dutch Shell Plc, çeyrek dönem karının projeksiyonların gerisinde kalması ile, Londra'da işlemlerde, yüzde 4.4 değer yitirdi. Finmeccanica SpA, yılın ilk yarısı için zarar açıklamasının ardından yüzde 2.8 düştü.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.5 yükselerek, Londra saati ile 08:13'te, 301.19 puana çıktı. Avrupa hisse senetlerinin gösterge endeksi Temmuz ayında, Fed'in varlık alımları konusunda esnek olacağını işaret etmesi ve UBS AG ve Publicis Groupe SA gibi şirketlerin karlarının artmasının etkisi ile yüzde 5.1 ralli yaptı ve Ekim 2011'den bu yana en büyük çaplı aylık kazancını gerçekleştirdi. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 0.6 yükselirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.2'lik bir çıkış gerçekleştirdi.
Londra'da CMC Markets Plc piyasa analisti Michael Hewson, "Draghi bugün bir kez daha, faiz indirimleri ve negatif mevduat faizleri çevresinde şekillenen açık soruların baskısı altında kalabilir," dedi ve "Avrupa'dan gelen son imalat sanayi verileri, Avrupa ekonomisinin yavaş bir şekilde kendini resesyondan kurtarmakta olduğu beklentilerini güçlendirdi. Eğer bu veriler beklentilere paralel çıakrsa, bugün AMB'den herhangi bir politika değişikliği görme ihtimalimiz düşer" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)