E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri yönünü artıya çevirdi---

Avrupa hisseleri yönünü artıya çevirdi

Avrupa hisseleri yönünü artıya çevirdi
31 Ekim 2013 - 14:27 borsagundem.com

Avrupa hisseleri dün gerçekleşen Fed toplantısının ardından bugün şirket bilançolarıyla yönünü yukarı çevirdi

Avrupa hisseleri üst üste 3. gün yükselerek Stoxx Europe 600 Endeksi'nin aylık kazancını genişletmesini sağlarken, beklenenden iyi gelen bilançolar Fed'in varlık alımlarını azaltacağı beklentilerine baskın geldi. ABD endeks vadelileri ve Asya hisseleri düştü.

BNP Paribas SA 3. çeyrek gelirinde beklenmedik bir yükseliş yaşadıktan sonra hisselerdeki tırmanışa öncülük etti. Royal Dutch Shell Plc kârında yüzde 32 düşüş açıklamasının ardından neredeyse son 3 ayın en hızlı kaybını yaşadı. Alcatel-Lucent beklenenden daha az kayıp gerçekleştirmesiyle yüzde 18 yükseldi.

Stoxx 600 Endeksi yüzde 0.2 yükselerek Londra saatiyle 11:53'te 321.51 puan oldu. Gösterge endeks ABD'li yasa yapıcıların anlaşmaya vararak hükümeti yeniden işleve açmasıyla beraber bu ay yüzde 3.5 ilerledi. Standard & Poor's 500 Endeks vadelileri yüzde 0.1, MSCI Asya Pasifik Endeksi ise yüzde 0.7 kayıp yaşadılar.

SVM Asset Management yatırım direktörü Neil Veitch, "Fed'in varlık alımlarını azaltmasına dikkat etmeliyiz. Son 3-4 yıldır gerçekleşen ralli daha önce benzeri görülmemiş para politikalarından kaynaklanıyor. Bu durum yatırım dünyasını uzun bir süreliğine domine domine etti. Sonuç olarak bir çok varlık yanlış fiyatlandı" yorumunu yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)