E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAvrupa hisseleri yön arıyor---

Avrupa hisseleri yön arıyor

Avrupa hisseleri yön arıyor
24 Haziran 2013 - 11:20 borsagundem.com

Avrupa hisseleri Alman verileri öncesinde yönünü arıyor

Avrupa hisseleri bugün açıklanacak olan Alman güven verileri öncesi çok değişiklik göstermezken Goldman Sachs, Çin ekonomik büyüme tahminini nakit darlığından dolayı aşağı çekti. ABD endeks vadelileri ve Asya hisseleri düştü.
Erste Group Bank AG yüzde 3.5 gerilerken, Vodafone tarafından 7.7 milyar euroya satın alınması için ön anlaşmaya varılan Kabel Deutschland Holding AG yüzde 2.1 tırmandı. Fiat SpA ise yüzde 2.3 yükseldi.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1'den daha az yükselerek Londra saatiyle 08:12'de 280.62 puan oldu. Endeks buna rağmen Haziran ayında yüzde 6.8 düşüşe hazırlanırken Mayıs 2012'den bu yana ilk kez aylık düşüş gerçekleştirmeye doğru ilerliyor. Standard & Poor's 500 Endeks vadelileri yüzde 0.4 geriledi, MSCI Asya Pasifik Endeksi ise yüzde 1.9 düşerek 6 ayın en zayıf noktasını gördü.
Londra'da bulunan CMC Markets Plc piyasa analisti Michael Hewson, "Bu hafta fevkalade bir geri dönüş görmezsek Avrupa hisseleri için bu yılın ilk negatif ayını görebiliriz. Yalnızca teşviğin geri çekileceği açıklaması bile piyasadaki rallinin ne kadar kırılgan olduğunu gösterdi ve piyasalar olması gereken yere gelene kadar biraz zaman geçebilir" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)