E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri Yellen ile yükseldi---

Avrupa hisseleri Yellen ile yükseldi

Avrupa hisseleri Yellen ile yükseldi
14 Kasım 2013 - 10:41 borsagundem.com

Avrupa hisseleri Yellen'in dün yaptığı konuşmada parasal genişlemeye devam edeceği sinyalleri vermesiyle yükseldi

Avrupa hisseleri Janet Yellen'in ABD ekonomisinde parasal genişlemenin azaltılması için gelişim görülmesi gerekiyor demesinin ardından 2 günlük kayıpları sonlandırarak yükseldi. ABD endeks vadelileri ve Asya hisseleri de tırmanış gerçekleştirdi.

Burberry Group Plc yılın ilk yarısında satışlarının 1 milyar poundu geçtiğini açıklamasıyla yüzde 1.8 ilerledi. K+S AG 3. çeyrek kazançlarının beklentileri aştığını açıklaması üzerine yüzde 3.4 değer kazandı. RWE AG önümüzdeki yıl kârının yarı yarıya azalacağını açıklamasının ardından yüzde 5.7 geriledi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.8 yükselerek Londra saatiyle 08:05'te 322.48 puan oldu. Endeks geçtiğimiz 5 hafta boyunca Fed'in varlık alımlarına devam etmesi ve Avrupa Merkez Bankası'nın faiz düşüşüne gitmesi sonrasında ralli gerçekleştirmişti. Standard & Poor's 500 Endeks vadelileri yüzde 0.3 ilerlerken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.9 yükseldi.

Yellen dün gerçekleştirdiği konuşmada ekonominin ve işgücü piyasasının "potansiyelinin çok altında" bir performans sergilediğini belirtirken, merkez bankasının varlık alımlarını azaltmadan önce bunların gelişim göstermesi gerektiğini dile getirdi.

Yellen, Senato Bankacılık Komitesi'ne yaptığı konuşmada "Güçlü bir toparlanma sonunda Fed'in parasal genişlemeyi azaltmasını sağlayacaktır ve varlık alımları gibi sıradışı önlemlerin de azaltılmasına imkan sağlayacaktır. Bence toparlanmayı desteklemek şimdilik normal para politikasına dönmek için en mantıklı seçenek" yorumunu yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)