E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri yatay seyretti---

Avrupa hisseleri yatay seyretti

Avrupa hisseleri yatay seyretti
03 Ağustos 2016 - 19:16 borsagundem.com

Avrupa hisse senetleri, bölgedeki büyümeye yönelik şüphelerin bankacılıktaki sıçramayı gölgede bırakmasıyla üç haftanın düşüğüne yakın seyretti.

Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.4 kadar sıçradıktan ve aynı oranda geriledikten sonra, işlem hacminin 30 günlük ortalamanın yüzde 20 altında olmasıyla birlikte yüzde 0.1'den az yükseldi. HSBC Holdings Plc ve ING Groep NV gibi bankalar, finansal sonuçlarını açıklamalarının ardından ralli yaparken, Stoxx 600'deki şirketlerin çoğu düştü.

Avrupa hisse senetlerindeki iyileşme, düşen petrol fiyatları ve banka karlılıklarının etkisiyle ekonominin gücüne dair endişelerin yeniden yüzeye çıkmasıyla güç kaybetti. Endeksin Ekim ayından beri en büyük aylık yükselişinin ardından, düşüşe geçen bankalar Stoxx 600'ü son iki günde yaklaşık bir ayın en büyüğü olan yüzde 1.9'luk kayba yöneltti.

Zürih merkezli Julius Baer Group Ltd. strateji birimi başı Christoph Riniker, "Yatırımcıların banka stres testi sonuçlarına inanmamasının ardından Son birkaç günde bankaların zayıfladığını gördük ancak bugün beklenenden iyi gelen sonuçlar ters rüzgarları biraz dindirdi." dedi ve "Avrupa'da kazançların sürdürülebilir olması için hala büyük bir belirsizlik var. Bankaların durumları, Brexit'in beklentilere etkisi, ekonomik büyümeye dair sorular... Bu yüzden de volatilite görmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)