E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri yatay seyrediyor---

Avrupa hisseleri yatay seyrediyor

Avrupa hisseleri yatay seyrediyor
30 Aralık 2013 - 10:59 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, Stoxx 600 Endeksi'nin 2008'den beri en yüksek seviyesine ulaşmasıyla yatay seyrediyor

Avrupa hisseleri, Stoxx Europe 600 Endeksi'nin Mayıs 2008'den beri zirvesine çıkmasından sonra yatay seyretti. ABD endeks vadelileri de yatay seyrederken Asya hisseleri yükseldi.

Sanofi, Lemtrada adlı ilacının ABD'de düzenleyici makam onayı alamamasının ardından yüzde 1.1 düştü. Banca Monte dei Paschi di Siena SpA'nın yatırımcılarının hisse satışının ertelenmesini desteklemesinin ardından şirket hisselerinin hareketlilik göstermesi bekleniyor.

Stoxx 600 Endeksi yüzde 0.1 kayıpla, Londra saatiyle 08:11'de 327.49 puana geriledi. Gösterge endeks bu ay yüzde 0.7 yükseldi. Standard & Poor's 500 Endeksi vadelileri yüzde 0.1'den az inerken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.3 kazandı.

2013 yılının perdelerinin kapanmasına saatler kaldı," diyen Frankfurt merkezli Close Brothers Seydler Research'ün CEO'su Roger Peeters, "Şüphesiz, yatırımcıların seneyi mutlu bir şekilde bitirmek için yeterince sebebi var. Endekslerin çoğu nerdeyse bütün analistlerin beklentilerinin üstünde güçlendi ve bugünlerin yükselişi biraz daha bilanço düzenlemesinden etkileniyor da olabilir. Böylece de ılımlı bir artış kaydedildi" diye görüş bildirdi.

Beklentilerden daha iyi gelen ABD ekonomik verileriyle ve IMF'nin ülkenin büyüme görünümünü artıracağını açıklamasının ardından, Stoxx 600 Endeksi geçen hafta yüzde 2 kazanmasıyla ikinci haftalık yükselişini kaydetti. Endeks bu sene yüzde 18 güçlendi ve 2009'dan beri en büyük yıllık rallisine doğru ilerliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)