E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri yatay seyrediyor---

Avrupa hisseleri yatay seyrediyor

Avrupa hisseleri yatay seyrediyor
11 Aralık 2013 - 11:08 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, ABD'deki bütçe anlaşmasından sonra yatay seyrediyor

Avrupa hisseleri, ABD'de bütçe anlaşmasından sonra yatırımcılar teşvik azaltımı zamanını değerlendirirken, dünkü düşüşün ardından yatay seyretti. ABD endeks vadelileri az değişirken, Asya hisseleri düştü.

Royal Bank of Scotland Group Plc, CFO Nathan Bostock'un görevinden istifa etmesinden sonra yüzde 1.7 geriledi. Bpost SA'nın, CVC Capital Partners Ltd.'nin 39.2 milyon hissesini satmasından sonra hareketlenmesi bekleniyor. Mediolanum SpA, en büyük yatırımcısının yüzde 5.6'lık hisse satışından sonra yüzde 4.8 değer kaybetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi Londra saatiyle 08:09'da yüzde 0.1 düşüşle 314.79 puana indi. Dünya genelinde merkez bankalarının faiz oranlarını uzun süre rekor düşük seviyelerde tutacaklarını belirtmelerinin ardından, gösterge endeksi 2013'te yüzde 13 ralli yaptı. Standard & Poor's 500 Endeks vadelileri yüzde 0.1 puan düşerken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.7 geriledi.

"Bütçe anlaşması hükümeti yeni yılın başında kapatmayacağımızın sinyalini veriyor," diyen UBS AG'nin yetkilisi Alexander Friedman, "2014 için en önemli mesaj reel ekonominin iyiye gittiğidir. Ama yatırımcılar için son beş senede gördüğümüz yüksek seviyeleri göreceğimizi tahmin etmiyorum," diye ekledi.

ABD'deki bütçe görüşmelerinde müzakereciler, otomatik harcama kesintilerini önümüzdeki 2 yılda 63 milyar dolar gevşetilmesi ve bütçe açığının 20-23 milyar dolar indirilmesi üstünde anlaşmasının ardından, yatırımcılar gelecek hafta toplanacak olan Fed'in tahvil alımı azaltımını ne zaman yapacağını değerlendiriyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)