E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri yatay seyrediyor---

Avrupa hisseleri yatay seyrediyor

Avrupa hisseleri yatay seyrediyor
03 Ekim 2013 - 15:13 borsagundem.com

Avrupa hisseleri dün yaşadığı sert düşüşün ardından bugün yatay seyrediyor

Avrupa hisseleri, dün son bir ayın en sert düşüşünü yaşamasının ardından, yatırımcıların ABD hükümetinin kapanışın üçüncü gününde olmasını ve Çin'de hizmet sektörünün 6 ayın zirvesine yükseldiğini gösteren verileri fiyatlamasıyla büyük bir değişiklik yaşamadı. ABD endeks vadelileri gerilerken, Asya hisseleri tırmandı.
Aviva Plc. ABD'deki operasyonlarından 2.6 milyar dolarlık satış gerçekleştirdiğini açıklamasının ardından yüzde 2.3 ilerledi. BP Plc yüzde 0.8 değer kazanırken, Gerresheimer AG ise Credit Suisse Group AG tarafından hisse tavsiyesinin azaltılması ile yüzde 2.5 düştü.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1 yükselerek Londra saatiyle 12:30'da 310.97 puan oldu. Gösterge endeks dün 30 Ağustos'tan bu yana en sert kaybı yaşadı. Endeks buna rağmen bu yıl dünya genelinde merkez bankalarının faiz oranlarını düşük tutmaya devam edecekleri sözünü vermesiyle yüzde 11'lik ralli gerçekleştirmiş durumda. Standard & Poor's 500 Endeks vadelileri yüzde 0.2 düşerken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.5 yükseldi.
Cenevre'de Notz, Stucki & Cie. yöneticilerinden Pierre Mouton, "ABD hükümetinin kapanması ekonomik büyümeye etki edecek, fakat bu limitli bir etki olacak. Anlaşmazlıklar endişe yaratıyor çünkü borç tavanı görüşmelerinde de devam edecek. Washington'a rağmen, yatırımcılar Avrupa hakkında iyimser olmalı. Çin'den gelen hizmet verisi de ayrıca olumlu bir diğer gelişme" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)