E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri yatay seyirde---

Avrupa hisseleri yatay seyirde

Avrupa hisseleri yatay seyirde
11 Eylül 2013 - 11:30 borsagundem.com

Avrupa hisseleri Suriye konusunda oylamanın Obama tarafından ertelenmesinin ardından yatay bir seyir izliyor

Avrupa hisseleri üç ayın zirvesine çıkmasının ardından ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye konusunda Kongre'den oylamayı ertelemesini istediğini açıklamasıyla beraber yatay bir seyir izledi. ABD endeks vadelileri ve Asya hisseleri dalgalandı.
iPhone çiplerini dizayn eden ARM Holdings Plc., Apple'ın iki yeni iPhone tanıtmasının ardından yüzde 5.7'lik ralli gerçekleştirdi. SSAB AB ise büyük Çinli müşterilerin artık İsveçli çelik üreticisinin ürünlerini almayı bıraktıklarını gösteren raporlar üzerine yüzde 1.9 düştü. Kingfisher Plc ise analistlerin beklentilerini karşılayamaması üzerine yüzde 1.6 düştü.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1'den daha az yükselerek Londra saatiyle 08:06'da 309.94 puan oldu. Gösterge endeks dün Çin'den gelen pozitif veriler üzerine yüzde 1.3 ralli yaparak 22 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Standard & Poor's 500 Endeks vadelileri bugün yüzde 0.1 düşerken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.1'den daha az ilerledi.
Londra merkezli CMC Markets Plc piyasa analisti Michael Hewson, "Hisse piyasaları özellikle Obama'nın oylamayı ertelemesinin ardından Suriye'ye yönelik jeopolitik endişelerin azalmasıyla yönünü buluyor" yorumunu yaptı.
Stoxx 600 Endeksi bu yıl genelinde merkez bankalarının varlık alım programlarını devam ettirmesiyle şu ana kadar yüzde 11 ilerleme gösterdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)