E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri yatay seydediyor---

Avrupa hisseleri yatay seydediyor

Avrupa hisseleri yatay seydediyor
22 Ekim 2013 - 10:41 borsagundem.com

Avrupa hisseleri ABD hükümetinin açılmasıyla tırmandığı 5 yılın zirve seviyelerinde istihdam verileri öncesi yatay bir seyir izliyor

Avrupa hisseleri 5 yılın zirvesinde yatay bir seyir izlerken, yatırımcılar bugün açıklanacak olan ABD istihdam verilerini bekliyor. ABD endeks vadelileri ve Asya hisseleri de yatay bir seyir izledi.

Tele2 AB beklenmedik bir kayıp açıklamasının ardından son 5 ayın en sert düşüşünü yaşadı. Novartis AG yıl geneli satış beklentilerini artırmasıyla beraber yükseldi. BHP Billiton Ltd. ise yıl bütünü demir cevheri üretim beklentisini artırması üzerine yüzde 2.6 değer kazandı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1'den daha az düşerek Londra saatiyle 08:09'da 319.42 puan oldu. Endeks bu ay ABD'li yasa yapıcıların borç limitini 2014 yılına kadar artırması ve hükümeti tekrar açması üzerine yüzde 2.9 ilerleme kaydetti. Standard & Poor's 500 endeks vadelileri ve MSCI Asya Pasifik Endeksi de yüzde 0.1'den daha az kayıp yaşadı.

İsviçre'de bulunan Banque Bonhote & Cie. şef yatırım yetkilisi Jean-Paul Jeckelmann, "Piyasalar ABD'den gelecek istihdam verileri öncesi çok sessiz olacaktır. Bir sonraki istihdam verisi yalnızca 17 gün sonra gelecek. Bu sırada yatırımcılar bilançolara odaklanacaktır. Geçtiğimiz ayın rallisinin ardından piyasalarda biraz aşırı alım var. O yüzden biraz dinlenmeleri yatırımcılar için pozitif olacaktır" yorumunu yaptı.

Stoxx 600'de işlem gören hisselerin el değiştirme oranı bu raporun yazıldığı sırada 30 günlük ortalamanın yüzde 12 üzerinde gerçekleşti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)