E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAvrupa hisseleri verilerle yükseliyor---

Avrupa hisseleri verilerle yükseliyor

Avrupa hisseleri verilerle yükseliyor
08 Temmuz 2013 - 13:52 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, ekonomik verilerin iyileşeceği beklentisiyle değer kazanıyor

Avrupa hisse senetleri, ekonomik verilerin iyileşeceği beklentisi ve Portekiz'de siyasetçilerin koalisyonu bir arada tutma konusunda anlaşmaya varmalarının ardından yükseldi. Böylece yaklaşık iki haftanın en hızlı düşüşünün ardından toparlanma yaşandı. ABD endeks vadeli kontratları yükselirken, Asya hisse senetleri değer kaybetti.
Novartis AG, sedef hastalığına yönelik tedavinin klinik çalışmalarda tüm hedeflerini karşıladığını açıklamasının ardından yüzde 1.7 değer kazandı. İngiltere'nin en büyük mortgage bankası Lloyds Banking Group Plc, konu hakkında bilgi sahibi bir kaynağın, eski bir Standard Chartered Plc üst düzey yöneticisinin hisse alımı için teklif verebileceğini kaydetmesinin ardından yüzde 2.7 yükseldi. Bovis Homes Group Plc, karının ilk yarıda arttığını açıklaması sonrası yüzde 4.6 sıçradı.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1.4 yükselerek, Londra saati ile 11:10'da 292.25 puana çıktı. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları, gösterge endeksin Cuma günü beklenenden iyi çıkan istihdam verisi sonrası yüzde 1 yükselmesinin ardından yüzde 0.6'lık bir çıkış gerçekleştirdi. MSCI Asya Pasifik Endeksi bugün yüzde 1.5 düştü.
Cenevre'de Mirabaud Securities LLP Başkan Yardımcısı John Plassard, "ABD'de beklenenden daha iyi çıkan istihdam verilerinin nihayet iyi haber olarak değerlendiriliyor gibi görünmesi ile birlikte hisse seentlerindeki yükselişin ardından, dünya yatırımcılara tekrar hoş görünüyor" dedi ve "Piyasaların reel ekonomiyi daha fazla yansıtacağı bir noktaya ulaştık" değerlendirmesinde bulundu.
Portekiz'de, Başbakan Pedro Passos Coelho, koalisyonun küçük ortağının lideri Paulo Portas'a başbakan yardımcılığını önerdi. Bu öneri, koalisyonun birarada tutulması için önemli bir adımdı. Portekiz hisse senetlerinin gösterge endeksi PSI 20 geçen hafta, Coelho'nun yeni bir maliye bakanı atamasının ardından Portas'ın istifa etmesine bağlı olarak yüzde 2.7 düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)