E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri ucuza gidiyor ---

Avrupa hisseleri ucuza gidiyor

Avrupa hisseleri ucuza gidiyor
12 Ağustos 2013 - 09:39 borsagundem.com

Bu yıl Avrupa hisse senetlerinin, ABD ve Asya bölgelerindeki hisse senetlerine kıyasla daha ucuz kaldığına dikkat çekiliyor.

Avrupa hisse senetleri, bu yıl küresel benchmarkların yarısı kadar yükselerek ABD ve Asya bölgesindeki hisse senetlerine kıyasla daha ucuz kaldı
2013 yılındaki yüzde 7,2'lik yükselişi takiben Stoxx 50 endeksi 12,5 çarpanı ile 2009 yılındakinin yüzde 6,7 altında işlem görerek Euro Bölgesi'nin daralmanın son çeyreğinde olduğunu gösteriyor.
Ekonomisinin 10'uncu çeyrekte de büyümeye devam ettiği ABD'de S&P 500 endeksi 15,3 çarpanıyla, Japon Topix endeksi 14,2 çarpanıyla işlem görüyor.
Euro Bölgesi imalatındaki genişleme, 2013 ve 2014 yıllarında kar büyümesinin yüzde 10'un üzerine çıkmasına yardımcı oluyor.
Gelecek ay yapılacak Alman seçimlerinin Avrupa'nın en zayıf ekonomilerini daha sıkı kemer sıkma önlemleriyle karşı karşıya bırakabileceğine dikkat çekiliyor.
Londra Merkezli JP Morgan Valık Yönetimi Birimi Stratejisti Kerry Craig, Euro Bölgesi'nde iyileşmenin görüldüğü son döneme kıyasla hisse senetlerinin görece ucuz kaldığını belirtti.
Craig, işlerin kötü girmesiği sürecin devamı ve daha iyi verilerin gelmesinin piyasalarda güveni inşa edeceğini ve yatırımcıların hisse senetlerine yöneleceğini ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)