E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​Avrupa hisseleri tırmanışını sürdürdü---

​Avrupa hisseleri tırmanışını sürdürdü

​Avrupa hisseleri tırmanışını sürdürdü
06 Kasım 2013 - 19:31 borsagundem.com

Avrupa hisseleri 5 yılın zirvesine tırmanmasının ardından şirket bilançolarıyla yükselişi sürdürdü

Avrupa hisseleri Alstom SA ve ING Groep NV gibi firmaların tahminlerin üzerinde kazanç açıklaması ve Almanya ile İngiltere'de sanayi verilerinin yükselmesi üzerine beş yılın zirvesine tırmandı. 

Alstom operasyon kârının beklentileri aştığını açıklaması ve varlık satışlarını 2 milyar euro (2.7 milyar dolar) kadar artırmayı planladığını söylemesinin ardından yüzde 16 ayın en dik tırmanışını gerçekleştirdi. ING ise net gelir beklentilerini artırmasının ardından yüzde 3.5 yükseldi. Adecco SA da tahminlerin üzerinde kâr açıklamasıyla yüzde 3.6 değer kazandı.

Stoxx 600 Endeksi yüzde 0.4 yükselerek günü 323.26 puandan kapatarak 22 Mayıs 2008'den bu yana en yükseğe ulaştı. Gösterge endeks 2013 yılı genelinde yüzde 16 tırmanırken 2009'dan bu yana en iyi yıllık performansı gerçekleştiriyor. 

Brüksel'de bulunan KBC Asset Management NV şef yatırım yöneticisi Dirk Thiels, "Makro veriler gelişim göstermeye devam ettiği sürece, yatırımcılar şirket kazançlarının toparlanacağını beklemeye devam edecek. Avrupa'da yaşadığımız güçlü ralli piyasanın bilanço güncellemelerini fiyatladığını gösteriyor. Gelirlerdeki büyüme ekonomiyi aksatabilecek olsa bile, net bir toparlanma kanıtı olarak başka bir çeyrek bekleme eğilimindeyiz" yorumunu yaptı. 

Bugün açıklanan veriler, Birleşik Krallık'ta sanayi üretiminin Eylül ayında yüzde 0.9 yükselerek yüzde 0.6'lık tahmin medyanını geride bıraktığını ve bir yıla yakın bir sürenin en büyük düşüşünden toparlandığını gösterdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)