E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAvrupa hisseleri Portekiz'i fiyatladı---

Avrupa hisseleri Portekiz'i fiyatladı

Avrupa hisseleri Portekiz'i fiyatladı
08 Temmuz 2013 - 21:09 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, ekonomik verilerin iyileşeceği beklentisi ile günü yükselişle tamamladı

Avrupa hisse senetleri, ekonomik verilerin iyileşeceği beklentisi ve Portekiz'de siyasetçilerin koalisyonu birarada tutma konusunda anlaşmaya varmalarının ardından yükseldi ve yaklaşık iki haftanın en hızlı düşüşünün ardından toparlandı.
Novartis AG, sedef hastalığına yönelik tedavinin klinik çalışmalarda tüm hedeflerini karşıladığını açıklamasının ardından yüzde 1.3 değer kazandı. İngiltere'nin en büyük mortgage bankası Lloyds Banking Group Plc, konu hakkında bilgi sahibi bir kaynağın, eski bir Standard Chartered Plc üst düzey yöneticisinin hisse alımı için teklif verebileceğini kaydetmesinin ardından yüzde 3.8 yükseldi. TGS Nopec Geophysical ASA, tüm yıl için gelir hedefini düşürmesi ile birlikte yüzde Mayıs 2012'den bu yana en büyük düşüşü yaşadı.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1.4 yükselerek 292.37 puandan kapandı. Gösterge endeks geçtiğimiz hafta, Avrupa Merkez Bankası ve İngiltere merkez bankasının yaptıkları açıklamarda faiz oranlarını uzun bir süre daha düşük seviyelerde tutacaklarını açıklamasıyla yüzde 1.2'lik ralli yapmıştı. Endeks buna rağmen Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin ekonominin beklenen seviyelerde gelişim göstermeye devam etmesi halinde merkez bankasının tahvil alımlarını azaltabileceğini açıklamasıyla 22 Mayıs'tan bu yana yüzde 5.9 gerilemiş durumda.
Cenevre'de Mirabaud Securities LLP başkan yardımcısı John Plassard, "ABD'de beklenenden daha iyi çıkan istihdam verilerinin nihayet iyi haber olarak değerlendiriliyor gibi görünmesi ile birlikte hisse senetlerindeki yükselişin ardından, dünya yatırımcılara tekrar hoş görünüyor," dedi ve "Piyasaların reel ekonomiyi daha fazla yansıtacağı bir noktaya ulaştık" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)