E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri kırmızıda---

Avrupa hisseleri kırmızıda

Avrupa hisseleri kırmızıda
13 Eylül 2013 - 10:58 borsagundem.com

Yatırımcıların ABD perakende satışlarını beklemesiyle birçok Avrupa hissesi geriledi

Avrupa hisseleri "veri" öncesi geriledi  ABD ve Rusya Suriye ile ilgili görüşmelere başlarken, yatırımcıların ABD perakende satışlarını beklemesiyle birçok Avrupa hissesi geriledi ve Stoxx Europe 600 Endeksi üst üste ikinci haftalık kazancını azalttı. ABD endeks vadelileri büyük bir değişiklik yaşamazken, Asya hisseleri geriledi.
Danimarka'nın en büyük telefon şirketi TDC A/S yüzde 3.3 geriledi. Fresenius SE, Helios departmanının Rhoen-Klinikum AG'den 43 hastaneyi satın alacağını açıklamasıyla yüzde 4.9 değer kazandı. Carlsberg A/S, Çin'de yılın geri kalanında istikrarlı bir satış büyümesi tahmininde bulunmasıyla yüzde 1.8 yükseldi.
Stoxx 600 endeksi yüzde 0.2 gerileyerek Londra saati ile 310.17 puan olurken, bu haftaki kazançlarını yüzde 1.3'e azalttı. Endekste gerileyen üç hisseye karşılık iki hisse değer kazandı. Standard & Poor's 500 vadeli endeksi yüzde 0.1 gerilerken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.7 düşüşle 11 günlük ralliye son verdi.
Londra'da bulunan Capital Spreads traderlarından William Nicholls, "Dikkatlerin ABD perakende satışları verisine dönmesiyle Suriye tartışmalarının etkisi azalacak gibi görünüyor. Boğa beklentili yatırımcılar iyi bir haftada güçlü bir son yaşamayı umuyor" ifadelerini kullandı.
Stoxx 600 dün, Euro Bölgesi sanayi üretiminin beklenenden daha fazla daraldığını gösteren verinin ardından, beş yıldan uzun bir sürenin zirvesinden düşüş yaşadı. Endeks, Çİn'den gelen beklenenden iyi ekonomik veriler ve ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye'ye askeri müdahale kararını ertelemesi ile bu hafta hâlâ yukarıda seyrediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)