E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri inişli çıkışlı seyirde---

Avrupa hisseleri inişli çıkışlı seyirde

Avrupa hisseleri inişli çıkışlı seyirde
12 Eylül 2013 - 15:58 borsagundem.com

Avrupa hisse senetleri Euro Bölgesi sanayi üretimi verisinin kötü çıkmasının ardından dalgalı seyrediyor

Avrupa hisse senetleri, Euro Bölgesi'nde sanayi üretiminin beklenenden hızlı düşmesinin ardından, son beş yılın zirvesi yakınlarında dalgalanıyor. ABD endeks vadelileri fazla değişmezken, Asya hisse senetleri değer kaybetti.
Sanofi, ABD'de bir diabet ilacı için başvurusunu geri çekmesinin ardından yüzde 2 değer kaybetti. Cie. Financiere Richemont SA, gelirinin tahminlerin altında kalması sonucu yüzde 2.9 düştü. Home Retail Group Plc, satışlarının projeksiyonların üzerinde çıkmasının desteği ile iki yılın zirvesine yükseldi. Vivendi SA, Fransız telefon birimini medya işlerinden ayırmak için resmi çalışma başlatacağını açıklaması sonrası yüzde 2.8 değer kazandı.
Stoxx Europe 600 Endeksi, erken saatlerdeki yüzde 0.1'lik kazancını geri verdi ve yüzde 0.1'den az düşerek, Londra saati ile 12:43'te 310.73 puana geldi. Endeks dün, ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye'ye yönelik askeri müdahale oylamasını ertelemesinin ardından Haziran 2008'den bu yana en yüksek seviyesine çıkmıştı. Endeks 2013 yılında, tüm dünyada merkez bankalarının teşvik tedbirlerini sürdüreceği taahhütleri ile birlikte yüzde 11 yükseldi.
Londra'da Mitsubishi UFJ Asset Management hisse senetleri müdürü Michael Morris, "Avrupa'da istikrar safhasından uzaklaşıyor olabiliriz, ancak halen yapılacak çok şey var," dedi ve "İyileşen ekonomik durum tüm bölgeyi kapsamıyor ve bazı bölgelerde işsizlik gibi büyük endişe kaynakları var" değerlendirmesinde bulundu.
Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları bugün yüzde 0.1'den az düşerek, piyasa açıldığında ABD hisse senetleri gösterge endeksinin yedi gün süren çıkışını tersine çevirebileceğini işaret ederken, MSCI Asya Pasifik Endeksi 10 günlük rallisi sonrası yüzde 0.1 geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)