E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri günü düşüşle tamamladı---

Avrupa hisseleri günü düşüşle tamamladı

Avrupa hisseleri günü düşüşle tamamladı
17 Ağustos 2016 - 19:41 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, Fed faiz beklentilerinin artmasıyla kayıplarına devam ediyor

Avrupa hisse senetleri, yatırımcıların Fed'in bu yıl beklentilerden erken faiz artırımına gidip gitmeyeceği üzerine spekülasyonlarda bulunmasıyla, iki ayın en uzun kazançsız geçen serisine yöneldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi, zayıflayan emtia fiyatlarının etkisiyle madencilik hisselerinin kayıplara öncülük etmesiyle Londra'da yüzde 0.8 düştü. Hisse senetleri dün, güçlü euronun ihracatçıları olumsuz etkilemesiyle ve yatırımcıların New York Fed Başkanı William Dudley'in piyasaların faiz artırım olasılığını hafife aldığı uyarısının ardından, düşmüştü. Bugün işlem gören Stoxx 600 hisse senetlerinin işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 25 altındaydı.

Londra'da Barclays Plc.'de varlık yönetimi birimi baş yatırım stratejisti William Hobbs, "Fed'in Eylül faiz artırımı olasılığını yükseltmesinin ardından Avrupa hisse senetlerindeki gerileme devam ediyor." dedi ve "Emtia fiyatlarının ucuzlamasıyla biraz kar alımı var." diye konuştu.

Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, büyümenin 2016 yılı için en az bir faiz artırımı için yeteri kadar hızlandığına inandığını söyleyerek, Dudley'in duruşuna arka çıktı. St. Louis Fed Başkanı James Bulard ise bugün konuşacak ve Temmuz toplantısına dair tutanaklar da yine bugün açıklanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)