E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri geriliyor---

Avrupa hisseleri geriliyor

Avrupa hisseleri geriliyor
12 Kasım 2013 - 17:52 borsagundem.com

Avrupa hisseleri dün 5 haftalık ralliyi genişlettikten sonra bugün düşüş yaşıyor

Avrupa hisseleri, yatırımcıların şirket bilançolarını fiyatlaması ve Çin'in ekonomik büyümede piyasaların rolünü güçlendirmeye yönelik açıklamaları ile beş yılın zirvesinden geriledi. 
Aluminyum üreticisi Norsk Hydro, Vale SA'nın şirkette bulunan hisselerini satması üzerine son 1 yılın en sert düşüşünü yaşadı. Infineon Technologies AG, altında birinci çeyrek kârlılığında düşüş açıklaması sonrasında yüzde 5.1. Swiss Life Holding AG ise yeni CEO açıklamasıyla beş yılın zirvesine ulaştı. 
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.5 düşerek Londra saatiyle 15:19'da 322.05 puan oldu. Gösterge endeks Fed'in teşviklere devam etmesi ve Avrupa Merkez Bankası'nın faizleri düşürmesiyle beraber üst üste 5 hafta ralli gerçekleştirdi. 
18 Batı Avrupa borsasının 16'sı bugün gerilerken, Fransa'da CAC 40 yüzde 0.2 kayıp yaşarken, Almanya'da DAX ve İngiltere FTSE 100 ise yüzde 0.1 gerilediler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)