E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAvrupa hisseleri geriledi---

Avrupa hisseleri geriledi

Avrupa hisseleri geriledi
03 Temmuz 2013 - 17:15 borsagundem.com

Avrupa hisse senetleri, petrol fiyatlarındaki yükseliş ve siyasi belirsizliklerle düşüyor

Avrupa hisse senetleri, Portekiz'den koalisyon hükümetindeki çatlak ve Mısır'daki siyasi gerginlikten dolayı petrol fiyatlarının Eylül ayından bu yana ilk kez 100 doları aşmasınının etkisi ile, bir haftayı aşkın sürenin en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi.
Banco Espirito Santo SA ve Banco Comercial Portugues SA, Portekiz'de koalisyon hükümetindeki çatlaktan dolayı 10 yıl vadeli ülke tahvillerinin faizinin Kasım ayından bu yana ilk kez yüzde 8 seviyesini aşmasının ardından, en az yüzde 10 değer yitirdi. Air France-KLM Group, petrol fiyatlarının yükselmesinin ardından yüzde 2.8 düştü ve havayolu şirketlerindeki düşüşlere öncülük etti.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1 düşerek, Londra saati ile 13:24'te, 284.39 puana indi ve 22 Mayıs'ta gördüğü 2013 yılı zirvesinden başlattığı düşüşü yüzde 8.4'e genişletti. Portekiz hisse senetlerinin gösterge endeksi PSI-20 yüzde 5.4 ile Eylül 2011'den bu yana en hızlı kaybını yaşadı.
Baring Asset Management fon yöneticilerinden James Buckley, "Satışlar birço faktörün bir araya gelmesi sonucunda gerçekleşti. Avrupa çevresinde tekrar bazı endişeler oluştuğunu görüyoruz, ki bu endişeler aslında hiçbir zaman tamamen kaybolmamıştı" yorumunu yaptı.
18 Batı Avrupa ülkesi piyasasında gösterge endeksleri, İzlanda hariç, geriledi. İngiltere'de FTSE 100 yüzde 1.6, Fransa'da CAC 40 yüzde 1.5, Almanya'da DAX yüzde 1.6 kayıp yaşadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)