E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri geriledi---

Avrupa hisseleri geriledi

Avrupa hisseleri geriledi
23 Ekim 2013 - 15:38 borsagundem.com

Avrupa hisseleri son 40 ayın en uzun rallisini sonlandırararak büyük firmaların bilançolarıyla beraber düşüşe geçti

Avrupa hisseleri, son 40 ayın en uzun rallisini gerçekleştirdikten sonra, Orange SA ve STMicroelectronics NV gibi firmalar düşük çeyrek dönemlik satış açıklamasıyla bugün düşüşe geçti. ABD endeks vadelileri ve Asya hisseleri de geriledi.

Fransa'nın en büyük telekomünikasyon şirketi Orange 3. çeyrekte gelirlerinin düşmesiyle de yüzde 5.1 geriledi. STMicroelectronics NV ise 142 milyon dolar çeyrek dönemlik zarar açıklamasıyla üç ayın en büyük düşüşünü kaydetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.6 gerileyerek Londra saatiyle 12:23'te 318.92 puan oldu. Gösterge endeks buna rağmen ABD'li yasa yapıcıların anlaşmaya vararak hükümeti 16 gün sonra tekrar açması ve borç limitini 2014 yılına ertelemesi üzerine bu ay genelinde şu ana kadar yüzde 2.7 ilerledi. Standard & Poor's 500 Endeks vadelileri yüzde 0.5 kayıp yaşarken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.8 geriledi.

Frankfurt'ta bulunan Alpha Wertpapierhandels GmbH traderlarından Christoph Hock, "Orange bugün hayal kırıklığı yaratan sonuçlar açıkladı, bu da genel olarak telekom sektörünün bugün gerilemesini tetikliyor. Sektör geçtiğimiz günlerde aşırı alımlarla oldukça iyi bir ralli gerçekleştirmişti" ifadelerini kullandı.

Orange, üçüncü çeyrek kazançlarında yüzde 7.7 düşüş olduğunu açıklamasının ardından yüzde 5.1 değer kaybederek 10.11 euroya geriledi. Faiz, vergiler ve amortisman öncesi gelirler 3.37 milyar euro (4.6 milyar dolar) ile yine de Bloomberg'in analist beklentisi olan 3.34 milyar euro'nun üzerinde gerçekleşti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)