E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAvrupa hisseleri düşüyor---

Avrupa hisseleri düşüyor

Avrupa hisseleri düşüyor
03 Temmuz 2013 - 10:46 borsagundem.com

Avrupa hisse senetleri, petrol fiyatlarındaki yükseliş ve siyasi belirsizliklerle düşüyor

Avrupa hisse senetleri, petrol fiyatlarının Eylül ayından bu yana ilk kez 100 doları aşması ve Portekiz ve Mısır'daki siyasi belirsizliklerle değer kaybetti. Asya hisse senetleri ve ABD endeks vadelileri de aşağı yönde hareket etti.
Air France-KLM Group, petrol fiyatlarının 14 ayın zirvesine çıkmasının ardından, havayolu şirketlerindeki düşüşlere öncülük etti. Banco Espirito Santo SA ve Banco Comercial Portugues SA, Portekiz'de koalisyon hükümetindeki çatlaktan dolayı, yüzde 1.2 değer yitirdi. Barclays Plc, Deutsche Bank AG ve Credit Suisse Group AG, Standard & Poor’s'un not indirimi sonrası geriledi.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1 düşerek, Londra saati ile 08:08'de, 284.17 puana indi ve düşüşünü ikinci güne taşıdı. Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları, spot endeksin dün aşağıda kapatmasının ardından yüzde 0.5 geriledi. MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.4 düştü.
Melbourne'de IG Markets Ltd. piyasa stratejisti Stan Shamu, "Risk alanındaki güven, Portekiz'deki sorunların yeniden ortaya çıkması ile birlikte tehdit altında," dedi ve "Mısır'daki tansiyon da petrol fiyatlarında güçlü yükselişlere neden oluyor ve bu genelde hisse senetleri için olumsuz bir gelişme" değerlendirmesinde bulundu.
Stoxx Europe 600 Endeksi dün, İngiltere'de inşaat sektörünün beklenenden az genişlemesinin ardından yüzde 0.4 düştü. Asya hisse senetleri bugün, Çin'de hizmet sektörünün yavaşladığını gösteren veri ile birlikte aşağı yönde hareket etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)