E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri düşüyor---

Avrupa hisseleri düşüyor

Avrupa hisseleri düşüyor
30 Eylül 2013 - 16:44 borsagundem.com

Avrupa hisseleri ABD'de hükümetin kapanacağı endişeleri ve İtalya'daki gelişmelerle geriliyor

Avrupa hisseleri, ABD hükümetinin 17 yıl sonra ilk defa kapanacağı endişeleri ve İtalya Başbakanı Enrico Letta'nın hükümeti kurtarabilmek için çabalarına devam etmesiyle iki haftanın en düşüğüne geriledi.
İtalya'nın en büyük bankaları UniCredit SpA ve Intesa Sanpaolo SpA yüzde 1.5'in üzerinde kayıplar yaşarken, ülkenin hisse gösterge endeksi FTSE MIB yüzde 1.6 geriledi. Rio Tinto Group ise Çin'de imalat göstergelerinin tahminleri karşılayamaması üzerine maden şirketlerindeki düşüşlere öncülük etti. Aryzta AG, açıkladığı sonuçların beklentileri aşmasıyla yüzde 4.7 yükseldi.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.8 düşerek Londra saatiyle 14:07'de 309.62 puan ile 12 Eylül'den bu yana en düşüğe geriledi. Gösterge endeks Eylül ayında Federal Reserve tarafından varlık alımlarının sabit tutulması kararı üzerine yüzde 4.1 ilerleme kaydetti. Öte yandan endeks Haziran ayından bu yana yüzde 8.6 yükselerek son 4 yılın en büyük çeyrek dönemlik kazancına doğru ilerliyor.
Kopenhag'ta bulunan PFA Pension A/S kıdemli stratejisti Witold Bahrke, "Risk iştahı Atlantik'in iki tarafındaki politik belirsizliklerle düşüyor. Problemlerin temelinde hükümetlerin işlevsizlikleri yatıyor, bu da Eylül ayının ilk yarısındaki hisse dostu durumu tersine çevirerek politik belirsizliklerin etken olacağı anlamına geliyor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)