E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri düştü---

Avrupa hisseleri düştü

Avrupa hisseleri düştü
20 Kasım 2013 - 10:40 borsagundem.com

Avrupa hisseleri ABD'de bugün açıklanacak perakende satış ve ikinci el konut verileri öncesinde düşüşü 2. güne taşıdı

Avrupa hisseleri, ABD'den bugün açıklanacak perakende satış ve ikinci el konut verileri öncesinde düşüşünü ikinci güne taşıyor. ABD endeks vadelileri yatay bir seyir izlerken, Asya hisseleri geriledi.

Diageo Plc, CEO Ivan Menezes'in küresel ekonomideki belirsizliğin satış büyümesine etki edeceğini açıklamasıyla beraber yüzde 1.1 geriledi. Serco Group Plc hükümet ihalesine girmeyeceğini açıklayarak yüzde 0.6 geriledi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.2 kayıp yaşayarak Londra saatiyle 08:04'te 321.8 puan oldu. Gösterge endeks dün 5 yılın zirveinden gerilerken, bu yılın kazançlarını da yüzde 15'e indirdi. Standard & Poor's 500 Endeks vadelileri yüzde 0.1'den daha az düşerken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.5 geriledi.

Londra'da bulunan CMC Markets Plc piyasa analisti Michael Hewson, "Piyasalarda son zamanlardaki coşkunluk, FOMC tutanakları ve veriler açıklanmadan önce biraz daha sakinliğe yol açacak gibi. Fakat piyasalar bugün beklemedikleri bir şeyle karşılaşırlarsa bu sakinlik güçlü bir tepkiye de dönüşebilir" yorumunu yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)