E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri Brexit kayıplarını sildi---

Avrupa hisseleri Brexit kayıplarını sildi

Avrupa hisseleri Brexit kayıplarını sildi
11 Ağustos 2016 - 19:50 borsagundem.com

Avrupa hisse senetleri, şirket karları ve alımların işlemlerin sonunda hızlanmasının yardımıyla Brexit sonrası kayıplarını sildi

Zurich Insurance Group AG'den KBC Group NV'ye beklentileri aşan kar raporları, alımların işlemlerin son dakikalarında hız kazanmasıyla birlikte, Avrupa hisse senetlerinin Brexit kararının ardından gelen kayıplarını silmesine yardım etti.

Zurich Insurance, gelir düşüşünün tahminlerden daha az olduğunu açıklamasının ardından yüzde 4.5 yükseldi. Belçikalı banka KBC vbeklentileri aşan kar açıklamasıyla ve İrlanda'daki kredi kayıp karşıkıları tahminlerini 2016 için düşürerek, yüzde 5.2 yükseldi. RWE AG, çeyreklik kaybının daraldığını açıklamasından sonra yüzde 4.1 tırmandı.

Stoxx Europe 600 Endeksi güniçindeki kayıplarını silerek yüzde 0.8 artarak, yedinci gününde altınca yükselişini kaydetti. Merkez bankalarının büyümeyi destekleyeceğine yönelik iyimserlik ve ABD istihdam verisinin beklentileri aşması son kazançlara yardımcı olurken, volatilite beklentileri yılın en düşük seviyesine geriledi.

Eppstein'da MPPM EK işlemler müdürü Guillermo Hernandez Sampere, "Olumsuz haberlerin yokluğunda piyasa yükselmeye devam ediyor." dedi ve "Düşük işlem hacmi ve volatiliteyle açığa satış yapanların işi zor. Bu piyasa boğalar için ve ben de onlardan biriyim." diye konuştu.

Stoxx 600'de el değiştiren hisse senetlerinin hacmi 30 günlük ortalamnın yaklaşık üçte biriydi. Tahvil faizleri rekor düşük seviyelere ulaşırken, endeks şirketlerindeki yatırımcılar yüzde 3.6 temettür oranına sahip. Fiyat-kazanç oranı bazında, tahmini karların 15 katı olan değerlemeler yılın zirvesine yaklaşıyor.

İngiletere'nin FTSE 100 Endeksi, Royal Dutch Shell Plc'nin petrol fiyatlarındaki artışla iyileşmesiyle birlikte gün içindeki kayıplarını tersine çevirerek yüzde 0.5 yükseldi. Almanya'nın DAX Endeksi yüzde 0.90, Fransa'nın CAC 40 Endeksi yüzde 1.2 yükseldi. İsviçre Piyasa Endeksi, Zurich Insurance ve Swiss Life'nin kazançlarının desteğiyle yüzde 1.1 tırmanış kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)